bellydance-

Belly dance

Este de la sine inteles ca orice tip de dans are beneficii pentru corp si minte incat unele din cele mai vechi beneficii se bazeaza pe obtinerea unui tonus muscular cu risc scazut de osteoporoza, astfel incat starea de sanatate a intregului corp este asociata cu un somn linistit.

Cei cunoscuti in artele dansului stiu ca dansatorii dorm mai bine, pentru ca cel putin de jumatate de ora de dans sau de sport te ajuta sa ai un somn odihnitor si linistit, dar trebuie sa mergem pe principiul sa nu dansam jumatate de ora exact inainte sa mergem la culcare.

Belly dance- arta dansului oriental

Cei mai mult vad belly dance-ul ca un dans cu miscari suave, lente si cu tenta exotica, in care intreg organismul este supus unor miscari in convergenta cu formele si propriile linii ale corpului, incat este nevoie de multa sincronizare pentru a imbina aceste abilitati motorii. In acest fel, belly dance-ul este un stimulator mintal, pentru ca te pune sa te concentrezi mai mult pe miscari, pe muzica si pe starea de spirit.

Dansatoarele de belly dance au  o memorie foarte buna, incat miscarile pe care le efectueaza au nevoie de cantitati mari de oxigen pentru a fi receptate si percepute, incat daca iti supui organismul unui efort fizic si mental practicilor de belly dance trebuie sa dai nastere celor mai noi miscari.

Ca si alte beneficii ale dansului contemporan, belly dance-ul este cel mai bun dans care isi asigura o digestie buna, incat miscarile abdomenului contracta cei mai multi muschi si din zona pelvina, cu rol in masarea organelor interne,  rezultand o sanatate intestinala mai buna. Din aceeasi categorie, belly dance-ul intareste muschii din zona pelvina si imbunatateste circulatia sangvina pentru prevenirea crampelor musculare sau a durerilor menstruale. Toate aceste miscari din abdomen te ajuta sa nu iti supui spatele unor eforturi fizice incat acesta sa te doara la cea mai mica aplecare, motiv pentru care cele mai multe dansatoare arata si se simt excelent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *