uleielixir.ro

Uleiul presat la rece si de ce ar trebui sa il incluzi in meniul tau zilnic

Uleiul presat la rece retine nutrienti si o aroma aparte, ceea ce sub efectul rafinarii se pierde. Acesta sta la baza unei alimentatii sanatoase. Din nefericire, metoda moderna de extractie  a uleiurilor rafinate implica si agentul termic. Semintele sunt mai intai strivite, urmand ca, sub presiune si incalzire uleiul sa fie extras.

Partea dezavantajoasa este ca uleiul se incinge pana la 20 de grade aproximativ. Asta inseamna ca el isi pierde din anumite proprietati si ii scade valoarea nutritionala. In schimb, uleiul presat la rece este bogat in acizi grasi polinesaturati, vitamine, minerale si antioxidanti, deoarece acesta este presat la temperature sub 40 de grade. Prin insasi compozitia acestuia, se intelege ca are o actiune complexa asupra organismului.

Avantaje si folosirea uleiului presat la rece

Poate ca pana nu vei gasi si o cale favorabila tie pentru a folosi un ulei presat la rece nu te vei complica sa te gandesti la avantajele pe care le poti obtine din folosirea acestuia. Multi sunt comozi si aleg de pe rafturi pur si simplu ce este mai la indemana sau ce este mai avantajos privind pretul.

Ce trebuie sa stii despre acest tip de ulei – vei face diferenta de gust la diversele preparate in care decizi sa incluzi si acest tip de ulei. Are un gust specific, natural, o savoare inconfundabila, ceea ce va face ca si meniul tau sa fie unul mai gustos. In conditiile in care mai toata mancarea este procesata, am inceput sa pierdem din gust. Cand incepi sa fii mai atent la acest aspect, si uleiul trebuie ales din randul celor mai sanatoase.

De asemenea, pentru ca retine toate vitaminele, ofera corpului elemente nutritionale pentru o buna functionare. Uleiul presat la rece este de regula bogat in continutul de vitamina F spre exemplu, esentiala pentru o buna digestie. Nu in cele din urma, se poate mentiona la capitolul avantaje si modul terapeutic in care poate fi folosit un ulei presat la rece, prin aplicarea acestuia si masaje viguroase realizate.

Cum il recunosti la raft

De regula, orice sticla de ulei include informatii importante in eticheta. Se va mentiona pe aceasta si modul in care a fost realizat si obtinut uleiul. Dar pentru a evita orice confuzie, se tine cont de aspecte ce pot trada de asemenea categoria uleiului.

In primul rand, il vei distinge prin culoarea sa mai inchisa fata de alte tipuri din clasa sa. De asemenea, uleiul presat la rece este de preferat sa fie tinut in recipiente inchise la culoare, pentru a preveni ca nutrientii sai sa fie afectati de factori externi.

In al doilea rand, pretul este si el cel care da de gol tipologia. Nu trebuie insa sa te gandesti de ce costa mai mult, ci sa te intrebi de ce alte tipuri de ulei sunt asa de ieftine, fiind un aspect usor suspect ce pune sub semnul intrebarii calitatea.

O textura prea fina pare sa fie de asemenea un element ce tradeaza faptul ca este un ulei rafinat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *