Locuinta moderna si rolul termostatului in confortul termic al locuintei

Dorinta de a locui intr-o casa inteligenta a captat tot mai mult publicul larg si cu atat mai mult a crescut interesul acestuia fata de organizarea uneia cu cat domeniul tehnologic a inceput sa se dezvolte. Fara nicio indoiala o achizitie pe care o au in vedere tot mai multi este cea a unui termostat inteligent. Dispozitivul si-a dovedit utilitatea mai ales in domeniul rezidential. Modul in care contribuie la asigurarea unui climat optim in locuinta este inegalabil, ceea ce inseamna ca dorinta celor mai multi a fost dusa la indeplinire.

Constituie o locuinta moderna casa care are in dotare nu doar electrocasnice calitative si performante, respectiv care dispun de un design in tendinte, mobilier asemenea si asa mai departe. De cele mai multe ori plusul necesar pentru a dobandi acest statut il constituie un dispozitiv inteligent. Termostatul ambiental este fara doar si poate un raspuns in acest sens, si inca unul care se ridica la masura asteptarilor.

Rolul termostatului in confortul termic al locuintei

Indiferent de sistemul de incalzire utilizat, ca este vorba despre o centrala termica sau orice alt tip de sistem, poate fi instalat un astfel de termostat. Rezultatele? Ei bine, cred ca nu exista termen de comparatie intre o locuinta care are o centrala termica performanta, spre exemplu, si una care pe langa asta dispune si de un astfel de termostat.

Rolul dispozitivului este de a te ajuta sa reglezi temperatura din locuinta si sa o mentii la un nivel optim, pentru intervalul orar dorit. De asemenea, optand pentru un model performant ai posibilitatea de a seta programe dupa bunul plac, respectiv care sa vizeze temperaturi variate in functie de intervale orare, de zile din saptamana si tot asa mai departe.

Cum te ajuta un termostat si de ce nu ar fi suficienta centrala termica si cel cu care este echipata aceasta? Acest termostat se diferentiaza prin faptul ca dispune de senzori ce se activeaza atunci cand valoarea temperaturii a crescut peste sau a scazut peste cea stabilita de tine. Atunci termostatul de activeaza si aduce aerul din interior la valoarea pe care o doresti. Atat de simplu.

Este convenabil si avantajos sa ai un astfel de dipozitiv pentru ca iti asigura confortul termic la care visezi. Ce iti poti dori mai mult de atat? A, da – sa ai cheltuieli mai mici la incalzire. Cu siguranta ca acesta este de asemenea un plus de care ai parte cand folosesti un termostat ambiental.

Atunci cand ai in vedere gama de termostate inteligente de la Salus si optezi pentru modelul potrivit nevoilor tale, realizezi reglajele si apoi te bucuri de confort. Alaturi de acesta, reusesti sa reduci din consum cu pana la 30 – 40%, iar asta se intampla datorita termostatului. Investitia o amortizezi in scurt timp de la achizitionare prin respectivele economii pe care cu siguranta le vei simti in buzunar. Situatiile in care trebuie sa deschizi ferestrele pentru a avea o temperatura corespunzatoare dispar. Asta pentru ca termostatul se asigura ca nu vei risipi inutil niciun strop de caldura.

Iata deci care este rolul termostatului in locuinta si de ce ar trebui sa vizezi o astfel de achizitie pe viitor. In conditiile in care manifesti interes in acest sens, gasesti solutii variate, in functie de preferinte si buget, pe saluscontrols.ro.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *