Tehnici pentru curatenia generala

Facem curatenie generala de cel putin doua ori pe an. Acest lucru se intampla de obicei inaintea schimbarii sezonului plus curatenia „minigenerala” care se face la sfarsit de fiecare saptamana. Oricat de multa curatenie am face este imposibil sa nu gasim praf sau urme pe geamurile abia spalate. Cum putem sa ne organizam pentru a termina cat mai repede curatenia in casa? Iata cateva sfaturi:

In primul rand poti sa faci o evaluare rapida, sa arunci o privire si sa vezi care sunt locurile care necesita mai multa atentie. Acolo unde vezi ca sunt locurile cele mai problematice trebuie sa insisti.

Daca ai copii marisori care sunt suficienti de mari incat sa inteleaga ce au de facut si cum anume trebuie sa face ceea ce le spui tu, nu ezita sa ii faci sa participe. Fa din acest lucru o atractie si incearca sa ii pui pe copii tai sa te ajute. Sa nu uitam ca „unde-s multi, puterea creste” si vei reusi mult mai repede sa termini ceea ce ti-ai propus. Imparte sarcinile si fa participant pe fiecare dintre locuitorii casei. In cazul in care nu ai nici un ajutor atunci ar trebui sa fii calma si fara panica si sa te apuci de treaba.

Atunci cand exista multe suprafete dezordonate si obiecte si haine aruncate prin casa ar trebui sa le iei pe rand si sa incepi sa le cureti. Sterge toata suprafete de praf incepand cu cele mari si terminand cu cele mici. Inainte de a face curatenia propriu-zisa strange mizeria „in mare” pentru a-ti usura munca.

In bucatarie, trebuie sa speli in primul rand toate vasele, pungile, prosoapele sau ce anunme mai ai aruncat pe acolo. Aranjeaza toate vasele si lasa maturatul sau aspiratul ultima treaba. Sterge la finalul treburilor blatul din bucatarie cu o carpa dintr-o material moale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *