traditional-alternativ

Medicina traditionala vs Medicina alternativa

Comparatiile intre medicina traditionala si cea alternativa reprezinta un subiect intens dezbatut si speculat. Un aspect important si comun consta in faptul ca ambele urmaresc acelasi obiectiv – un corp si o minte sanatoasa.

Medicina traditionala, cum o cunoastem, include stiinta moderna, tehnologia medicala, chirurgia si celelalte practici asociate. Mai este denumita medicina contemporana sau medicina occidentala. Medicina alternativa reprezinta o colectie a cunostintelor, abilitatilor si practicilor bazate pe teorii din vechime si pe diverse experiente. Cuprinde o gama larga de proceduri specifice diferitelor culturi si traditii din intreaga lume. Aceasta stiinta este o combinatie a tuturor practicelor nonconventionale utilizate pentru a preveni, diagnostica, imbunatati si trata orice forma de boala. In timp ce expertii au pareri impartite cu privire la subiect este important sa delimitam avantajele si dezavantajele fiecareia din aceste ramuri a medicinei.

Abordarea traditionala se concentreaza pe cauza, pe factorii ce au cauzat afectiunea, remedii, si trateaza respectiva anormalitate precum o entitate separata. Persoana afectata, mediul, sau alte circumstante in care a aparut boala sunt nesemnificative in acest sistem. Totul este limitat la studiul stiintific al anomaliei si la cai de a o inlatura.

Abordarea alternativa este un concept stravechi si difera in functie de persoana si de loc. A evouluat in diferite regiuni ale lumii pe parcursul unei perioade indelungate de timp. Medicina traditionala chineza, ayurveda, yoga, naturopatia sau homeopatie sunt cateva dintre practicile incluse in aceasta categorie. Principiul de baza al acestor sisteme este acelasi, respectiv tratarea afectiunii precum o entitate dinamica din intregul sistem, considera boala o deranjare a echilibrului stabil mentinut de obicei intre corp si mediul inconjurator si se concentreaza pe curatarea intregului sistem in locul eliminarii principalei cauze a problemei.

Medicina traditionala nu tine cont, dupa cum stim, de alte posibile solutii in a trata o afectiune. Este focalizata strict pe organul afectat si tratarea lui, astfel pe parcursul tratamentului pot fi afectate alte componente vitale.

Practicile alternative considera afectiunea o deviere de la funcionarea normala a intregului sistem si focalizeaza atentia pe istoric, mediu, conditii sociale si nu in cele din urma pe partea efectiv afectata. Treaba vindecatorului in acest caz este sa inlature dezechilibrul, sa restaureze armonia generala.

Ambele sisteme au si avantaje si dezavantaje, spre exemplu in cazul unui accident grav unde este necesara interventia chirurgicala de urgenta, sunt mult mai eficiente sistemele conventionale. Tratamentele alternative necesita mai mult timp si nu sunt potrivite in situatii ce necesita rezultate imediate, asadar medicina traditionala este optiunea preferata in acest caz.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *