selfie

Cum sa faci un selfie perfect

Un selfie reusit necesita rabdare si mult exercitiu. Pentru ca totul sa fie perfect iata cateva detalii de care ar trebui sa tii cont

Fii creativ, fii original

Daca nu esti sigur din ce unghi trebuie sa pozezi, de cata lumina ai nevoie, ce stil te-ar avantaja, ia toate aspectele negative din selfie-uri facute de celebritati, iti vor da o idee despre ceea ce nu trebuie sa faci. Cu mult inainte de a uploada fotografia pe un site de socializare, trebuie sa te hotarasti in prima faza ce dispozitiv vei folosi, si desi exista o mare varietate in acest sens(telefoane mobile, DSLR-uri, iPad-uri, tablete etc), ramane recomandata utilizarea unui smartphone care sa aiba atat camera dorsala cat si frontala. Desigur asta nu inseamna ca nu poti utiliza si alta aparatura, alte gadget-uri, doar ca va trebui sa te acomodezi cu ele si sa intelegi exact cum functioneaza, eventual sa exersezi putin inainte de a ajunge la o varianta finala.

Gaseste unghiul potrivit

E recomandat ca atunci cand iti faci un selfie, fata sa iti fie orientata intr-un unghi catre camera. Acest fapt nu este util pentru toata lumea, fiecare avem o parte buna si o parte mai putin buna. Trebuie doar sa ti-o gasesti pe a ta, iar pentru a-ti ascunde sau minimiza unele defecte mai poti lua in peisaj pe cineva, pentru a distrage atentia. Foarte important: in momentul in care faci fotografia, priveste in obiectiv si nu la ecran, e primul lucru care te da de gol ca e prima data cand faci asta.

Alte cateva sfaturi ar mai fi:

– tine camera putin mai sus pentru a-ti face fata sa para mai subtire

– barbia in fata si privirea spre camera in momentul in care faci fotografia

– unul din umeri trebuie orientat catre obiectiv

– pentru un impact mai mare, priveste direct in lentila in timp ce tii camera la nivelul ochilor.

Un alt element de care trebuie sa tii cont este fundalul si lumina, daca esti intr-o incapere asigura-te ca esti cu fata la fereastra sau spre o sursa de lumina, in functie de ceea ce iti doresti poti face si o fotografie mai obscura. Nu fiecare fotografie e o adevarata reusita, de aceea poti sa-ti downloadezi o aplicatie pentru editare. Selfie-urile neconventionale, anume pozitii si evitarea unei fete serioase te vor avantaja mult, doar relaxeaza-te si bucura-te de moment. Nu exista reguli anume, trebuie doar sa te simti bine si sa fii cat mai creativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *