fumat pasiv

Fumatul pasiv si riscurile sale

Nu trebuie sa fii fumator activ pentru a experimenta efectele negative ale fumatului. Inhalarea de fum este suficienta pentru a cauza afectiuni.

Majoritatea dintre noi ne apucam de fumat din motive personale. Poate ca e stresul, poate ca e anturajul, sau poate ca la momentul respectiv consideram ca e ceva la moda. Cand privim insa in urma, greu ne putem da seama cand de la cateva tigari pe zi s-a ajuns la dependenta si la mai bine de un pachet. Chiar daca realizam ca esta daunator pentru sanatate, trebuie sa constientizam si faptul ca fumatul afecteaza si persoanele din jurul nostru.

Cine este supus riscului fumatului pasiv? Orice nefumator care este expus. Fumul eliberat de simpla aprindere a unei tigari sau cel expirat ramane in aer timp de cateva ore. Chiar daca isi pierde mirosul si nu mai este vizibil cu ochiul liber, ramane prezent in aer si continuam sa il inhalam.

Fumul de tigara contine peste 4000 de chimicale toxice. Prin urmare chiar si fumatorii pasivi sunt predispusi la fel de mult riscului de cancer pulmonar si de alte afectiuni cauzate de fumat.

Fumatul pasiv poate sa duca si la blocarea vaselor de sange cu cheaguri, plamanii nu mai functioneaza corespunzator si astfel apar probleme respiratorii.

Fumatul involuntar, pasiv, creste riscul aparitiei bolilor datorate fumatului chiar si la persoane nefumatoare. Aceste persoane expuse fumului pentru o perioada prelungita pot sa fie afectate de una sau mai multe din urmatoarele boli: cancer pulmonar, afectiuni cardiace, atacuri cerebrale, dureri in piept, cancer la gat, probleme respiratorii si multe altele.

Daca esti fumator, cel mai simplu mod prin care nu vei mai afecta si sanatatea altora este sa renunti cu totul la fumat. Daca acest lucru nu este posibil, poti renunta sa fumezi acasa si in masina pentru a nu pune riscul in calea celor apropiati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *