baterie laptop

Atentie la bateria laptopului

Este foarte important sa stii cum trebuie sa ingrijesti bateria laptopului in asa fel incat sa nu aiba de suferit, in asa fel incat sa reziste mai bine de 6 luni sau un an. Poate fi deosebit de deranjant acel moment in care esti in mijlocul unei prezentari importante sau cand ai de terminat un raport si bateria nu mai rezista. In unele cazuri ai timp sa salvezi munca pe care ai inceput-o, in alte cazuri nu reusesti si acest lucru este foarte frustrant. Cum poti face ca bateria sa dureze mai mult? Urmeaza cativa pasi simpli enumerati in continuare.

1. Ajusteaza ecranul. De la luminozitate la contrast, display-ul poate fi reglat in functie de dorintele fiecaruia. Pastrarea unei intensitati luminoase reduse asigura o functionalitate prelungita a bateriei. Unele laptopuri au si facilitatea de a controla performantele de racire ale procesorului, astfel trebuie si acestea reduse pentru a economisi bateria.

2. Inchide programele care nu iti sunt necesare. Odata ce laptopul nu este alimentat, conectat la curent si depinzi doar de baterie, asigura-te ca pe fundal nu ruleaza programe care nu iti sunt necesare si care consuma din toate resursele, implicit bateria.

3. Un alt sfat ar fi inlaturarea si deconectarea dispozitivelor periferice care nu sunt necesare. Dispozitivele USB consuma mult mai multa baterie cand laptopul este deconectat de la curent. Chiar si un mouse USB consuma mult, ca sa nu mai vorbim de bluetooth, Wi-Fi sau alte functii.

4. Adaugarea de memorie RAM poate ajuta de asemenea la economisirea de energie. Se reduce solicitarea asupra procesorului, ducand la economie. Dezactivarea optiunilor autosave din Word si Excel sunt o alta sugestie, iar grafica de asemenea trebuie redusa la minim. Daca se tine cont de toate aceste sfaturi, plus pastrarea laptopului bine ventilat si curatat de praf, se va ajunge ca operativitatea si utilitatea bateriei sa se faca simtita o perioada mai lunga de timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.