frumusete

Este frumusetea un avantaj sau o piedica in societatea in care traim?

Persoanele care arata bine, primesc tot ce isi doresc si pot ajunge unde vor, in viata. Cu toate acestea, psihologii spun ca exista nenumarate capcane pentru persoanele frumoase.

Dar este intr-adevar atat de frumos? O problema serioasa a celor mai multi dintre noi este ca trebuie sa contemplam, la fel de mult pe cat ne place sa visam. Cu toate acestea, binecuvantarile si blestemele legate de frumusete au reprezentat un interes de lunga durata in psihologie. Sunt si cei binecuvantati cu trasaturi simetrice si frumoase intr-un nor de aprecieri, sau nu le permite sa fie simpli?

Frumusetea ar putea fi considerata ca o bariera protectiva in jurul celor care au aceasta caracteristica. Atribuim oamenilor anumite insusiri, iar prin mai multe asocieri, subconstientul nostru presupune ca persoanele frumoase au fost binecuvantate si cu alte calitati. Aceasta este o caracteristica pe care o putem identifica imediat ce interactionam cu cineva.

Putem spune ca si la locul de munca  fata ta poate reprezenta un punct cheie. Asadar, expertii au demonstrat ca persoanele atractive castiga mai multi bani si urca mai sus pe scara ierarhica, decat persoanele care sunt considerate a fi mai putin placute ochiului.

Chiar si in salile de judecata, inculpatii mai atractivi pot obtine pozitii mai permisive, sau pot scapa in intregime de condamnare. Reclamantii atractivi sunt mai susceptibili de a castiga cazul si de a obtine contracte financiare mai mari, acesta fiind un efect omniprezent.

Exista situatii in care frumusetea se poate intoarce impotriva ta. Oamenii care arata bine, si vorbim aici de ambele sexe, sunt foarte susceptibili de a fi gelosi. Un studiu arata ca, daca va aflati la un interviu, iar persoana care va intervieveaza este de acelasi sex, exista o sansa foarte mica sa fii angajat daca aceasta considera ca esti mai atractiv decat ea insasi.

Un lucru ingrijorator este faptul ca  a fi frumos poate dauna ingrijirilor medicale. Avem tendinta de a lega frumusetea cu sanatatea, ceea ce inseamna ca bolile sunt adesea, mai putin luate in serios daca afecteaza o persoana atractiva. De exemplu, medicii au tendinta de a se ingriji mai putin de persoanele considerate frumoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *