C 111- masinile care au zguduit Mercedes

 

p02r8hvj

Cu succesul sau in Formula 1, cu o flota de participanti din seria germana Touring Car si o serie de modele de inalta performanta, Mercedes-Benz se bucura de o imagine sportiva solida. Dar la 15 noiembrie muzeul companiei din Stuttgart va revizui o epoca in care o serie de masini au a zguduit fundatiile companiei.

Mercedes a dezvaluit noul concept al sau de masina, C 111 la Frankfurt Motor Show din 1969, unde aceaasta si-a etalat vopseaua portocalie, fibra de sticla de pe caroserie si cei 280 de cai putere.

Motoarele Wankel au fost considerate a fi motoarele electrive ale viitorului, iar Mercedes si-a dorit o platforma adecvata pentru a studia acest nou motor. Un nou model de masina- C 111-II au fost prezentat apoi, la Salonul de la Geneva din 1970, o versiune mai actualizata a acestui model, fiind propulsata de un motor Wankel cu 350 cai putere, care ar putea trage C 111-II la 100 km/h in doar 4,8 secunde, avand o viteza maxima de 300 km/h.

In timp ce conturul de baza al C 111 a reprezentat o replica dramatica a epocii respective, vopseaua portocalie a fost caracteristica cea mai de baza si care a definit masinile de test Mercedes.

Totusi, timpurile s-au schimbat, iar cresterea combustibilului din anii `70 au impins C 111 la o revizuire, lansand o versiune modificata a unui motor turbodiesel cu cinci cilindri- C 111- IID a fost reprezentat de o putere de 190 cai putere.

Ultimul model, C 111- IV, a reprezentat cea mai radicala performanta a erei. O adevarata supermasina care a fost echipata cu stabilizatori verticali dubli si o putere de 500 cai putere, suficient incat sa trimita masina intr-un record mondial la acele vremuri, in anul 1979, masina a prins o viteza de 403.978 km/h.

Astazi, impresionanta „familie” C 111 au fost scoasa din depozit si expusa privirilor publicului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.