O scurta istorie a limbajului de programare Java

Incercam, ca de fiecare data, sa pastram o legatura stransa aici pe blog, mai ales acum, cand plictiseala pluteste la orice pas. Pentru astazi am ales sa vorbim despre limbajul de programare Java. De ce? Ei bine, in primul rand, pentru ca este unul dintre cele mai cunoscute limbaje de programare.

In al doilea rand, in toata aceasta perioada de criza, criza provocata de noul coronavirus, se pare ca mai toate industriile au fost afectate, insa cea IT pare ca e stabila. Vorbind despre un limbaj de programare, limbaj de programare destul de folosit ce poate te va face sa il indragesti daca vorbim de el.

1995 – anul lansarii limbajului Java

Jame Gosling este parintele limbajului Java, daca putem spune asa. La Sun Microsystems, acum cunoscut ca filiala Oracle, acest geniu a pus bazele Java. Cum caracterizeaza el acest sistem? Ei bine, Jame Gosling  vorbeste despre Java ca fiind un limbaj de programare orientat – obiect, puternic tipizat.

Versiunea initiala, cu cateva imbunatatiri fata de prototip, a fost lansata in 23 ianuarie 1996. Stiai ca unele dintre cele mai bune aplicatii distribuite sunt realizate in Java? Iar acum, avand in vedere ca tehnologia nu sta locului o secunda, evoluand mereu, aceste aplicatii pot fi accesate si folosite si de pe telefonul mobil, agende electronice si asa mai departe.

Ce trebuie sa stii despre Java, ca si informatii cu caracter general

Fie ca ai invatat despre Java la liceu sau nu, trebuie sa stii ca acesta imprumuata o mare parte din sintaxa de la C si C++, alte doua limbaje de progamare celebre, trecute, e drept, in stand by in momentul de fata.

Bineinteles, toata aceasta sintaxa imprumutata este mult mai simplificata. De exemplu, erorile, in cazul limbajului Java, au fost elimitate. Mai exact, probabilitatea de a intampina erori atunci cand lucrezi cu acest limbaj tinde spre zero, Java fiind acel limbaj care pare ca lucreaza in acelasi timp cu tine, vine cu sugestii la orice pas pentru a indeparta orice posibila eroare.

Se pare ca cea mai noua versiune Java a fost lansata pe 17 martie 2020, de curand. Intitulata Java SE 14, aceasta a suferit diverse modificari benefice, scopul sau fiind acela de a imbunatati activitatea operatorilor.

Cum poti invata Java pe perioada pandemiei?

#stamacasa si petrecem timp intr-un mod productiv, cam asta putem face acum. Daca dispui de timp si ti-ar placea sa cunosti tainele acestui limbaj de programare, atunci doresc sa iti fac cunostinta cu echipa Fasttrackit.

Poti urma cursurile de Java online – echipa si-a mutat intreaga activitate in acest mediu pentru a contribui la stoparea raspandirii noului coronavirus. Ce poti invata cu ei? Totul incepe de la introducerea in dezvoltare software, urmata atent de notiunile de baza Java. Bineinteles, lista in ceea ce priveste pasii pe care ii vei urma impreuna cu echipa de experti spre o cariera in Java esta una lunga. Poti analiza chiar tu, direct pe fasttrackit.org.

Echipa este dispusa sa te invete si alte limbaje de programare la mare cautare. Inainte de a lua o decizie in ceea ce priveste viitorul tau in IT, tin sa mentionez ca aceste cursuri online sunt acreditate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *