Ai un ten cu acnee? Citeste aici despre cauze, simptome si ce e de facut
Dintotdeauna ai avut un ten, cu acnee urata, care ti-a dat mereu de furca si te-a facut sa te rusinezi in ultimul hal? Ai mers la dermatolog sa afli care este cauza acneei tale, de care tip e si daca poti face ceva in acest caz? Haide si citeste aici despre cosuri, probleme ale pielii, de ce apar, in cazul cui si ce fel de tratamente exista pentru ele.
Ce este acneea si cum se manifesta aceasta?
Acneea, sau cosurile cum le spunem noi mai des, este o afectiune neplacuta a pielii care cauzeaza mici puncte dureroase sau nu. Acestea erup la un moment dat si ofera un aspect inestetic zonei in care apar. De obicei aceasta problema este in zona fetei, dar poate fi intalnita si in zona gatului, pe brate, spate, ori chiar in zona picioarelor.
Ce cauzeaza acneea? Porii infundati. Adolescentii si tinerii sunt mai predispusi la cosuri. Insa nu e ca si cum nu pot aparea si la varsta adulta. Ele nu scutesc pe nimeni. Chiar daca e o afectiune cat se poate de neplacuta, exista tratament pentru acnee si pentru prevenirea cicatricilor, de asemenea.
Tu stiai cate tipuri de acnee exista? Daca nu, citeste aici despre acestea
- Acnee fungica. Acest tip de acnee apare atunci cand foliculii de par se infecteaza cu fungi si, prin urmare, apare inflamatia si mancarimea.
- Acnee chistica(cosuri pe sub piele). Nu este deloc un tip de acnee de care sa scapi prea usor. Cosurile de acest gen se afla mai mult sub piele, si au un aspect inflamat si rosu, provocand deseori durere. Daca nu le lasi in pace si te apuci sa le spargi singur, pot lasa si cicatrici inestetice.
- Acnee hormonala. Dupa cum suna, acest tip de acnee nu afecteaza doar adolescentii si tinerii, ci si adultii. Este cauzata de o supraproductie de sebum care infunda porii.
- Acnee conglobata(nodulara). E vorba de o forma severa de cosuri care cauzeaza bubite pe suprafata pielii si noduli fini, sub piele.
Citeste aici si despre alte tipuri de acnee, cum se prezinta si cauze ale aparitiei acesteia.
Indiferent de variatia afectiunii pielii de care suferi tu, oricare dintre aceste forme poate afecta considerabil stima de sine. In plus, atat acneea chistica, cat si cea nodulara poate duce la leziuni permanente ale pielii sub forma de cicatrici. Recomandat este sa cauti mereu ajutor specializat pentru a vedea care este tratamentul de urmat in cazul tau.
Un medic dermatolog bun iti va evalua situatia, va examina problemele tale si iti va oferi solutii pe care le poti aplica pentru a atenua sau chiar scapa definitiv de necaz.
Ce duce la aparitia acneei?
- Sebum
- Bacterii
- Celule de piele moarta
Poti scapa de cosuri? Daca da, care este tratamentul de urmat?
Exista mai multe solutii pentru a scapa de acnee. Fiecare optiune de tratament variaza, insa, in functie de varsta, genul de cosuri si severitatea acestora. Un specialist in dermatologie iti va explica in amanunt ce e de facut in cazul tau, dar mai intai va trebui sa te progamezi la o consultatie.
Medicul dermatolog iti va recomanda fie medicamente de administrat pe cale orala, fie medicamente topice, fie terapii medicamentoase pentru a-ti trata afectiunile pielii. Scopul acestor remedii este de a impiedica reaparitia altor pustule si de a vindeca eruptiile cutanate deja existente.
Contact:
0330 408 407
office@clinica-hereditas.ro