par

Vitamine pentru prevenirea subtierii parului

Persoanele sanatoase au probleme cu subtierea si caderea parului datorita a trei cauze principale – factori genetici, inaintare in varsta si deficiente nutritionale. Acestea, coroborate cu diverse conditii si probleme medicale pot duce la cadera pariului. Subtierea parului poate fi de asemenea un efect secundar al anumitor tratamente medicamentoase si proceduri medicale. Conform statisticilor insa, principalii factori pentru care apar problemele cu subtierea si caderea parului sunt reprezentati de deficientele in nutritie. Cu totii stim ca un regim alimentar sanatos si corespunzator reprezinta o necesitate de baza pentru un organism sanatos. In afara de imbunatatirea sanatatii organelor interne, o dieta corespunzatoare este de asemenea necesara pentru mentinerea sanatatii pielii, parului si unghiilor. Prin urmare, subtierea firului de par la persoanele sanatoase se datoreaza in principal unei diete necorespunzatoare, unui continut scazut de vitamine.

Vitaminele ajuta la o dezvoltare si crestere mai buna a foliculilor de par, de asemenea la intarirea acestora, sa vedem in continuare o lista de vitamine si efectele lor in acest sens.

Vitamina B sau complexul de vitamine B este esential pentru functionarea normala a organismului. Dintre toate acestea, cand vine vorba de sanatatea parului, desi toate aduc beneficii, principalele care ajuta sunt vitaminele B3, B7 si B12. In afara de intarirea firului de par, ii confera si culoare, rezistenta si stralucire.

Vitamina C este o vitamina solubila in apa, esentiala pentru sanatatea parului. Vitala pentru o buna absorbtie a fierului, ajuta la cresterea parului. Deficienta de vitamina C subtiaza si slabeste firul de par.

Vitamina D, conform studiilor realizate, ajuta de asemenea la intarirea firului de par prin proprietatea sa de a ajuta mai bine la fixarea calciului in organism.

Vitamina E, prin proprietatile sale antioxidante, la fel ca si vitamina C, imbunatateste sanatatea si incetineste procesul imbatranirii. Prin urmare este de asemenea benefica pentru intarzierea incaruntirii parului.

Alti nutrienti ce sunt necesari pentru sanatatea parului sunt reprezentati de proteine, carbohidrati nerafinati si grasimi mononesaturate si polinesaturate. De asemenea un rol important il au si mineralele precum fier, cupru, magneziu, zinc, iod, sulfuri si altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.