seki.ro

Unghiera, indispensabila din setul de ustensile pentru manichiura/pedichiura

Stiati ca primele unghiere dateaza din anii 1800? Sub diverse forme, aceste instrumente de taiere pentru unghii au fost populare dintotdeauna, insa au cunoscut tot felul de imbunatatiri, pentru ca la ora actuala sa dispunem de unghiere asa cum le stim, cu pila inclusa, de ce nu. Practice, compacte, la indemana, acestea sunt in zilele noastre regasite in orice trusa de manichiura/pedichiura clasica.

O unghiera de calitate este cea realizata din otel inoxidabil, pentru ca dispune de rezistenta in timp, rezistenta la uzura si in plus, se poate dezinfecta fara probleme, ba chiar cu frecventa, pentru ca nu va coroda. Cele cu elemente din plastic sau alte astfel de decoratii nu sunt tocmai preferate daca nu au un scop practic, insa in orice caz, nu se compara cu otelul inoxidabil.

Preferate sunt nu neaparat unghierele simple, ci o unghiera din otel inoxidabil cu pila, deservind astfel pentru scopul doi in unu. Se reduce numarul de ustensile folosite, iar stilul sau compact face chiar sa fie ideala pentru cei care calatoresc des sau prefera sa aiba mereu la indemana ustensile de ingrijire sau retus al unghiilor.

Iata si alte repere pentru o alegere optima:

  • Sa aiba dimensiuni reduse. Desigur ca o unghiera este si mai usor de utilizat cand forma sa este una favorabila, cand dimensiunea sa nu este foarte mare. In plus, si forta cu care apesi pe manere trebuie sa fie un simplu gest, nu un chin.
  • Sa fie usor de folosit cu ambele maini. Intocmai pentru ca trebuie sa te descurci singur/a folosind-o, aceasta trebuie sa fie practica oricum.
  • Lama este foarte importanta, in fond este cea care realizeaza taierea. Taisul trebuie sa cada perfect unul pe altul, deci este nevoie de precizie. Acolo unde exista diferenta de pozitie nu doar chinul de a realiza manichiura este rezultatul, ci si sanatatea unghiilor. De asta depinde craparea sau ruperea unghiilor, intr-o masura.
  • De preferat sa aiba si spatiu dedicat unghiilor taiete. Asta pentru ca este si igienic si practic doar sa golesti acel „buzunar” incorporat, decat sa aduni unghiile taiate.
  • O unghiera cu pila este cu atat mai apreciata cu cat atunci cand intervine nevoia de a taia, procedeul se va completa si cu finisarea necesara atat practic cat si estetic si sanatos; orice margine sau linie asimetrica dupa taiere prezinta risc de agatare.

Nu se poate ignora nici pretul. Poate ca ideal ar fi sa avem parte de calitate cu o suma modica. Desigur ca nu tot timpul pretul ridicat reflecta calitatea, de aceea trebuie sa existe o atentie la fiecare detaliu ce defineste o unghiera. Folosita individual, oferind o experienta rapida de finisare a unghiilor, o unghiera de calitate este pana la urma o nevoie.

Recomandare: in cadrul paginii seki.ro se vor gasi variante de unghiere, tinand cont de astfel de criterii de selectie. Sunt de evitat acele kituri sau asa zise seturi de manichiura ce includ toate ustensilele necesare, intrucat atrag prin complexitatea optiunilor de elemente incluse, insa nu sunt calitatea necesara. In schimb, o unghiera cu pila inclusa comprima doua nevoi intr-un singur produs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *