verighete titaniu

Tungsten sau titaniu: alegere alternativa pentru verighete

Cand se alege modelul si metalul pentru verighete, cuplurile in ziua de astazi sunt rasfatate cu o mare diversitate de posibilitati. Bijuteriile au parcurs o cale lunga de la zilele cand se puteau confectiona doar din metale pretioase precum aur, argint sau platina. Astfel de metale au devenit oarecum inaccesibile datorita preturilor in crestere, de asemenea nu au o rezistenta foarte mare si pot fi afectate in anumite conditii. Drept rezultat, noi tipuri de metale sunt utilizate pentru fabricare verighetelor, metale precum titaniu, tungsten sau otel inoxidabil. Aceste metale au devenit o buna alternativa pentru confectionarea verighetelor.

Dintre toate posibilitatile existente, titaniul si tungstenul par sa fie cele mai promitatoare. Se numara printre cele mai dure metale descoperite vreodata, si sunt utilizate de asemenea in constructia de aeronave, rachete sau nave de razboi. Extrem de bio-compatibile, prezinta avantaje atat pentru persoane cu pielea mai sensibila, intrucat nu cauzeaza reactii adverse ale pielii. Titaniul este un metal tolerat de organism, folosit pentru fabricarea de instrumente chirurgicale, fiind de asemenea singurul metal cu care tesuturile umane formeaza si legaturi.

Culoarea, atat in cazul titaniului cat si al tungstenului, este una de gri nu foarte stralucitor, cu tenta spre mat, insa in combinatie cu alte metale, in aliaje, pot capata un alt aspect si o alta nuanta.

Desi ambele metale sunt de o duritate net superioara metalelor pretioase, din punct de vedere al rezistentei tungstenul este superior titaniului. Din punct de vedere al greutatii, titaniul este net mai usor fata de tungsten. Atat titaniul cat si tungstenul au propritati hipoalergenice, ceea ce inseamna ca nu provoaca alergii si reactii cu pielea chiar si in cazul persoanelor mai sensibile.

Cand vine vorba de gravare sau redimensionare, apare o problema. Atat tungstenul cat si titaniul, prin compozitia lor, sunt metale foarte dure, si desi nu este imposibila redimensionarea verighetelor realizate din aceste metale, de cele mai multe ori se ajunge la stricarea aspectului acestora si se recomanda inlocuirea lor.

Decizia asupra materialului din care sa fie confectionate verighetele ramane la latitudinea fiecaruia. Daca se doreste o verigheta rezistenta si usoara, titaniul este alegerea potrivita. Daca se doreste un inel sau o verigheta rezistenta, care sa poata suporta socuri si greutati fara a capata nici macar o zgarietura, tungstenul este recomandat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *