Reteaua Sociala Ucraineana

weuascreenshotUcraina ar putea avea curand propria retea sociala, dar debutul sau este amant de atacurile DDoS care inca continua. Reteaua sociala, ce va fi activa pe WeUA.info (sloganul : Noi traim pentru Ucraina), a fost programat sa fie lansat Luni seara, dar a putut sa fie lansat datorita unor incercari sustinute de a-l mentine offline.

Fondatorul retelei sociale WeUA, Bogdan Oliyarchuk, le-a spus celor de la Mashable prin intermediul unui email ca nu au deschis website-ul pentru public inca, deoarece au vazut deja atacuri foarte puternice DDoS, iar aceste atacuri sunt zilnice. Acesta a adaugat ca este foarte dificil sa urmareasca de unde vin atacurile, insa are informatii care sugereaza ca atacurile vin din Rusia si de altundeva din Ucraina.

Aceste tipuri de evenimente l-au inspirat pe Oliyarchuk sa dezvolte WeUA, sa-l scoata din varianta beta si sa ajunga in mainile Ucrainenilor. Acum un an in urma au avut ideea de a conectat toti Ucraineni din lume, sunt destul de multi programatori talentati Ucraineni care pot implementa acest lucru. Au un numar de oameni talentati ce muncesc peste hotare la Facebook, Google, asa ca l-a facut pe Olyarchuk sa se gandeasca sa faca o retea sociala in Ucraina.

Asa ca au inceput sa lucreze la acest proiect si au lansat versiunea beta cu 1000 de oameni abonati, ceea ce i-a facut sa realizeze ca trebuia sa angajeze oameni sa munceasca la o versiune mai serioasa a website-ului.

Acesta spera sa nu fie doar pentru ucraineni, spera sa devina o retea sociala democratica. Au obiective provocatoare si scopuri ambitioase. Unul din scopuri este sa introduca un sistem criptat, in asa fel incat nimeni sa nu le poata accesa mesajele utilizatorilor. S-au gandit chiar sa-si plaseze serverul peste hotare, din cauza guvernului anterior. Acum au un nou guvern, dar acest lucru tot nu i-a oprit sa-si faca cateva servere peste hotare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.