BBC

Reduceri de personal in BBC

BBCPotrivit unui raport, Compania Britanica de Difuzare va scoate 500 de joburi din departamentul de stiri, de asemenea cateva sute si din departamentul radio. Taierile vor reprezenta aproximativ 6 la % din intreaga forta de stiri, pentru institutia mass-media de stat britanica, o miscare care ar putea escala tensiunile care deja au inceput intre administrare si uniunea care reprezinta jurnalistii BBC.

Concedierile se vor intampla lent in urmatorii doi ani, potrivit unui raport de la Forbes. Relatiile dintre angajatii uniunii BBC si administratia organizatiei sunt foarte incordate. Priza Mass-Media s-a imbarcat intr-un efort pe mai multi ani, spunand ca furnizeaza calitatea prima data, intr-o incercare a de a reduce costurile. BBC-ul atat de mare, ce include departamentul de televiziune, interactiv si de muzica, se asteapta sa indure 2.000 de concedieri pana in 2017.

Un purtator de cuvant a celor de la BBC, le-a spus celor de la Mashable, ca lucreaza in prezent sa furnizeze economii de 800 de milioane de euro pe an, pana in 2016/2017, si au spus ca au de luat niste decizii dificile in viitor. Acestia sustin ca in timp ce trebuie sa faca economii, ar fi gresit sa comenteze asupra speculatiilor.

Cateva din aceste concedieri i-au lovit pe jurnalistii de la BBC News, ce au amenintat cu o greva in Noiembrie, dupa o crestere de salar dezamagitoare si acuzatii de agrasiune. In luna martie a anului 2013, jurnalistii de la BBC au realizat o greva de 12 ore.

Uniunea Nationala de Jurnalisti le-au sugerat directorilor de BBC sa faca reduceri de salarii pentru a atinge obiectivele de buget taiat.

BBC a fost fondat partial de o taxa anuala de licentiere care este realizata si colectata de guvern si tehnic clasificata ca taxa. Acei bani au fost vazuti de anumiti oameni din guvernul britanic, ca o metoda usoara de a scapa de costuri. In anul 2010, BBC a fost de acord sa „inghete” taxele de licenta pentru urmatorii  6 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.