Promovare Job

Promovarea neproductiva

Promovare JobSa primesti o promovare este una dintre binecuvantarile carierelor moderne. Este cartea de raport post-facultate. Le ofera angajatilor un scop si un motiv de a munci din greu. Ofera prestigiu si respect. Vine cu mai multa responsabilitate si mai multi bani.

Dar fuga dupa promovare are de asemenea si efecte negative. De fapt sunt atat de multe dezvantaje, incat ar trebui sa iei considerare sa nu lucrezi pentru promovare deloc.

Promovarea poate scapa de sub control

Companiile ofera promotii angajatilor pentru a-i determina sa munceasca mai din greu. Acestia nu pot avansa pe toata lumea, dar asta nu conteaza. Promisiunea unei cresteri salariale si un titlu mai prestigios va face pe toata lumea sa munceasca din greu, chiar daca au fonduri doar pentru a promova cativa oameni.

Ceea ce inseamna pentru tine in a primi o promovare nu este in totalitate sub controlul tau. Tine foarte mult de influenta ta, cu siguranta. Poti sa te asiguri ca munca este de cea mai inalta calitate, sa te afisezi mai mult, sa joci jocul politicii de la birou si sa faci tot ceea ce ai nevoie.

Dar in sfarsit, abilitatea de a primi o promovare este restrictionata de locurile libere disponibile si opiniile celorlalti. Iar daca nu primesti o promovare, vei fi dezamagit. Vei fi folosit o multime de energie degeaba, pe cand ai fi putut-o folosi la ceva productiv.

Ce ar trebui sa faci in loc de acest lucru.

Nu fa lucruri doar pentru a fi promovat. In loc de acest lucru, concentreaza-te pe activitati de construire a carierei pozitive pe care le poti controla. Dezvoltati relatiile profesioniste. Dezvoltati abilitatile. Fii un bun prieten cu colegii tai.

Desi acestea suna ca si cum ai primi o promovare, diferenta este in gandirea ta. Vei gasi aceste activitati foarte pline de satisfactii, daca acest lucruri se intampla sa duca la o promovare, grozav. Daca nu, esti oricum castigat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.