Pregateste-te pentru vremuri dificile

you-need-an-emergency-fundIndiferent daca iti place sau nu, se pare ca vor fi lucruri dificile in viata noastra. Asa ca, cel mai bun lucru pe care-l putem face este sa ne pregatim inainte ca aceste vremuri sa vina. Daca faci acest lucru, vei supravietui, ba chiar vei avea succes. Dar daca nu, aceste timpuri te vor ruina. Pregatirile sunt acel lucru care fac diferenta.

Pentru a te pregati iti ia timp, asa ca nu astepta pana in ultimul moment sa faci asta. Incepe din timp ca sa fii pregatit cand vine timpul.

Fonduri de siguranta

Lucrurile rele se pot intampla finantelor tale personale. De exemplu, ai putea sa-ti pierzi job-ul sau sa platesti cheltuieli medicale. Daca nu esti pregatit, astfel de evenimente ar putea sa dauneze nu numai finantelor tale personale, dar si sanatatii si relatiilor.

Pregatiti-va din timp pentru a va construi fonduri de siguranta. Majoritatea expertilor spun ca ar trebui sa-ti faci fonduri de siguranta din 3 luni de cheltuieli.

Reteaua de relatii

Cand ceva rau se intampla, poti sa obtii ajutorul de care ai nevoie prin intermediul retelei. Daca ti-ai pierdut job-ul, de exemplu, poti sa-ti gasesti un nou job prin intermediul cercului tau de prieteni.

Incepe sa-ti construiesti reteaua cu mult inainte de a avea nevoie de ea. Si aminteste-ti, modalitatea de o construi este oferind. Fii acolo cand au nevoie de tine.

Cunostinta

Cunostinta este esentiala pentru luarea unor decizii bune. De ce? Fiindca te ajuta sa stii ce optiuni sunt disponibile si cum sa le compari intre ele. Oamenii deseori iau decizii proaste simplu din cauza ca nu stiu care sunt optiunile bune. Sau fiindca nu stiu cum sa evalueze aceste optiuni.

Construieste-ti cunostinta in asa fel incat sa nu cazi in acea capcana. Citeste bloguri, citeste carti, urmareste prelegeri. Nu invata lucruri prin metoda cea grea, in loc de acest lucru, invata din experienta altor oameni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *