supa

Nu sari peste masa de pranz

Pentru cei mai multi angajati a lua masa de pranz in cadrul companiei reprezinta un element de care se lipsesc, pentru ca sarcinile jobului sunt cele mai multe si le ocupa cel mai mult timp, incat este deja un obicei sa sara peste aceasta masa.

Ce spun nutritionistii?

Nutritionistii spun ca nu este bine sa sarim peste masa de pranz, considerata a fi una din cele mai importante mese care ne asigura echilibrul psihic, astfel incat sa fim mai in forma si sa adoptam o atitudine pozitiva in mediul de lucru.

De asemenea, au stabilit, pe baza unor statistici, ca 3 din 10 romani sufera de boli ale esofagului sau ale intestinului, tocmai din acelasi motiv. Poate ca nu este tocmai indicat sa luam masa la un restaurant fitos sau sa ne cumparam ceva de la un fast food, dar macar sa alimentam organismul cu vitamine.

Ce mancam la pranz?

Este bine ca la masa de pranz sa mancam o ciorba calda si un felul doi, compus dintr-un gratar, legume sau o salata. Pe acelasi principiu, merg si unele dintre cele mai mari companii multinationale, care au amenajat un loc special pentru angajatii acestora, unde pot servi o masa in liniste si intr-un timp adecvat.

Specialistii in nutritie spun ca masa unui adult trebuie sa dureze intre 30 si 50 de minute pentru ca aceasta sa fie bine ingerata si sa asigure functionarea optima a organismului. Daca dorim sa ne aducem un pranz de acasa, se pare ca nu prea avem unde sa il savuram in liniste, pentru ca majoritatea companiilor din Romania nu au nici macar o bucatarie, cu un frigider si un cuptor cu microunde. Angajatii trebuie sa se multumeasca cu un rulou pe fuga sau cu un fruct pe care il mananca din mers. Ideal este ca acesta sa fie savurat dupa masa, si nu sa constituie masa de pranz propriu-zisa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.