smartphone

Nevoia de smartphone

Avansul tehnologiei a facut posibile multe lucruri ce odinioara pareau de-a dreptul scoase din filmele science-fiction. Inventia telefonului mobil, spre exemplu, a permis oamenilor sa comunice cum inainte nu o faceau. Telefoanele mobile au trecut de asemenea prin foarte multe schimbari de la aparitia lor si pana in prezent. De la aparatele de dimensiuni mari si greoaie, cu functionalitate limitata, s-a ajuns astazi ca un telefon foarte subtire si usor sa poata indeplini mai multe functii decat ne-am putea astepta.

Aceasta este si diferenta principala intre un smartphone si un telefon mobil – functiile mai avansate. Printre acestea se numara emailul, posibilitatea navigarii pe internet, citirea documentelor de diverse tipuri, un management superior la nivel de contacte si multe altele. Un telefon simplu ofera doar mesagerie text in plus fata de faptul ca poate primi si efectua apeluri.

Desi nevoia de smartphone depinde de la o persoana la alta, multiplele utilitati ale acestora le-au facut din ce in ce mai populare, ajungand sa fie o nevoie de zi cu zi. La cum evolueaza tehnologia in zilele noastre, nu mai este mult pana in momentul in care fiecare tranzactie – fie ea mica sau mare – se va desfasura online. Aici intervin aceste dispozitive mobile care ne permit acces la internet oriunde mergem.

Ecranul si rezolutia sunt printre primele lucruri cautate la un smartphone, intrucat permit mai usor indeplinirea diverselor functii. Procesorul si viteza de operare se numara de asemenea printre caracteristicile cautate. Utilizatorii mai au preferinte si in ceea ce priveste sistemul de operare, memoria care poate optimiza rularea aplicatiilor, conectivitatea si nu numai.

Toate aceste functii pe care le poate indeplini un smartphone, de la a prelua simple apeluri pana la a directiona utilizatorul prin navigatie GPS il recomanda pentru utilitatea si versatilitatea sa. Costurile nu mai sunt atat de ridicate cum erau cele ale smartphone-urilor ce au aparut prima data pe piata. La modul cum producatorii vin cu preturi si caracteristici din ce in ce mai competitive, smartphone-urile au devenit telefoanele noii generatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.