Intalniri

Motivele adevarate pentru care avem intalniri

IntalniriCat de mult uram intalnirile. Sunt sigur ca daca ar fi posibil, majoritatea lumii ar ura intalnirile pana la moarte. Totusi de aceasta data monstrii care sug raman piatra de temelie a locului modern de munca. De ce ne mai obosim?

Intalnirile sunt un siretlic pentru scoaterea productivitatii din oameni. O intalnire declanseaza obligatii sociale necesare si dureroase in creierele noastre. In loc sa te gandesti la un proiect abstract, mintile noastre se schimba in a gandi social.

Efectul a unei astfel de presiuni sociale este nemaipomenit. Majoritatea oamenilor ar duce o greutate sus pe un munte, decat sa se ofere voluntari pentru a vorbi in pulbic, si majoritatea oamenilor ar munci din greu inainte de o intalnire, decat sa arata o greutate.

Creierele noastre se confrunta cu abstractiile diferite. Ne-am putea gandi logic ca un proiect este distrus. Insa social, am putea spune ca este suicid. Asa ca in loc de acest lucru ne distrugem sa intalnim orice timp limita este setat.

Schema este ca, inainte de intalniri, si pitch-ul de vanzari, sau analiza supplier-ului, forteaza oamenii sa munceasca inainte de intalnire. Stimuleaza oamenii sa munceasca pentru frica de incriminarea sociala.

Intalnirea in sine, este de cele mai multe ori formala. Foarte putine se intamlpa intr-o intalnire care nu s-ar fi putut intampla fara una, dar email-urile si apelurile telefonice nu detin aceiasi potenta sociala.

Nu am spus ca este pentru un motiv bun. Si sincer, intalnirile productive sunt cateodata posibile. Dar pentru majoritatea organizatiilor, intalnirile sunt putin mai multa decat o schema motivationala.

De aceea, trebuie sa participam la intalniri, chiar daca sunt sau nu utile in acel moment si sa ne comportam cum trebuie. Din moment ce stim sa ne comportam in societate si participam la intalniri, acestea sunt cateodata productive pentru dezvoltarea ta personala, dar si la munca.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.