Gasca de strada

Mituri si stereotipuri

Lumea este plina de stereotipuri si mituri. Acestea au aparut, uneori, dintr-o sursa de adevar, insa, alteori, doar din ignoranta. De aceea, am cautat cateva dintre aceste mituri despre diferiti oameni, pentru a vedea cate sunt adevarate.

De exemplu, Mexicul este considerat o tara destul de linistita, in timp ce Afganistanul este o zona de razboi. Ceea ce nu stiati, insa, este faptul ca primii sase ani din razboiul drogurilor din Mexic a produs de trei ori mai multe decese decat un deceniu de razboi in Afganistan.

Femeile sunt considerate, in general, mult mai vorbarete decat barbatii. Un studiu a analizat participanti care au purtat un reportofon care a inregistrat sunetele ambientale timp de cateva zile si au descoperit ca atat barbatii, cat si femeile, vorbesc, cam la fel de mult.

New York, Chicago si Los Angeles sunt considerate cele mai periculoase orase din SUA. De fapt, acestea nici nu apar in primele 20. Sansele cele mai mari sa patesti acest lucru daca ajungi in SUA sunt in Detroit, St. Louis, Oakland si Memphis. Pana si Buffalo a aparut pe lista inaintea celor trei orase mentionate la inceput.

Britanicii sunt considerati poporul cu cei mai urati dinti. De fapt, un studiu din 2006, care a analizat numarul de carii la copii de 12 ani, a descoperit ca britanicii aveau dintii cei mai sanatosi, fiind urmati de germani, danezi, olandezi si suedezi. La popul opus, dintii cei mai prosti ii aveau Polonia, Ungaria, Cehia si Coreea de Sud.

Musulmanii americani sustin extremistii si terorismul. De fapt, intrebati daca atacul unui grup de civili este justificat, 89% dintre cei chestionati au spus ca „nu”. Surprinzator, doar 76% dintre atei si 71% dintre protestanti si catolici au raspuns ca „nu”.

Evreii sunt considerati zgarciti, cand, de fapt, potrivit datelor diferitelor organizatii filantropice din Statele Unite, acestia doneaza mai mult si mai des decat oricare alta credinta, in ciuda faptului ca nu au venituri mai mari, in general.

Aceasta nu este despre oameni, insa cainele este cel mai bun prieten al omului, asa ca am considerat ca o pot include: desi toata lumea se teme de pitbulli, cainele cu cele mai multe tendinte agresive este, de fapt, teckelul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *