Microtranzactiile pe console in continua crestere

GTA-5-MicrotranzactiiMomentan sunt aproximativ 23 de milioane de gameri de console in America care folosesc microtranzactiile, realizand un total de vanzari care ajung la 352 de milioane de dolari. Incet, dar sigur, jocurile de console adopta ceea ce este o metoda populara de a cheltui banii pe jocuri in alte sectoare digitale, precum jocurile sociale, mobile si MOBA. Din moment ce ne gasim la inceputul unui nou ciclu de console, ne asteptam de la publisheri sa fie dispusi sa-si asume riscuri mai mari si sa experimenteze cu noile modele de publicare.

Microtranzactiile sunt mici achizitii  bazate pe economie de continuturi descarcabile din intermediul jocurilor, precum arme, vehicule si deblocari a unor clase. Acestea exclud descarcarile de jocuri full sau continut de joc aditional precum expansion packuri si harti.

Evident, anumite genuri se imbina mai bine pentru acest tip de monetizare decat altele. Aproape jumatate din jucatorii care folosesc microtranzactii joaca fie jocuri shooter, fie jocuri action-adventure. Acest lucru inseamna ca audienta a ramas o preferinta pentru Xbox One si PS4, decat pentru Nintendo Wii U, in termeni de generatii curente de console.

La Conferinta de Dezvoltare a Jocurilor de anul acesta, Sony a dezvaluit ca, castigul din titlurile free-to-play pentru PS3 si PS4 s-au dublat fata de anul trecut. Pentru piata maericana, rata de conversie a fost de 7.1% luna trecuta. Astazi, Sony ofera doar 12 titluri ce caracterizeaza microtranzactiile, incluzand Blacklight Retribution, Warframe si DC Universe Online.

Pana acum ,cateva bariere au contribuit la adoptia inceata a microtranzactiilor pentru console, asteptarile audientei, preferintele de plata si optiunile disponibile.

In acelasi timp, publisheri majori au observat noua piata. Un numar in crestere de jocuri bazate pe console experimenteaza cu microtranzactiile, chiar si titluri blockbuster precum Grand Theft Auto V, Assassin’s Creed III si Borderlands au inceput sa ofere bani virtuali. Astazi, acest lucru este doar o sursa secundara pentru venituri, comparate cu vanzarile retail, dar asteptam ca acest lucru sa continue sa creasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *