invatamant la distanta

Invatamantul la distanta

In ziua de astazi tehnologia si-a pus amprenta asupra fiecarui aspect al vietii. Contributiile aduse in special in domeniul educatiei sunt cu adevarat remarcabile. A facut mult mai accesibile unele subiecte, a schimbat modalitatea prin care anume obiecte si notiuni sunt predate, cat si timpul in care acestea sunt asimilate. Cea mai importanta contributie si-a adus-o in domeniul invatamantului la distanta. Elevii si studentii pot acum sa abordeze cursuri ale universitatilor de renume, aflate la mii de kilometri distanta, fara a merge efectiv intr-o sala de curs. Astfel cu ajutorul tehnologiei elevii si studentii pot sa aleaga ce cursuri vor sa faca si sa le absolve dupa bunul plac. Desigur sunt si niste termene limita care trebuiesc respectate, dar asta nu impiedica o persoana sa isi ia un job in timpul din zi ramas, lasand studiul pentru timpul liber ramas.

Cel mai important avantaj oferit de invatamantul la distanta este timpul redus pentru absolvirea unui curs. Poti aborda mai multe materii si poti decide cat timp vei aloca fiecareia, avantajul fiind ca nu va mai trebui sa mergi la sala de curs din cadrul universitatii in fiecare zi.

Pe langa avantajul diversitatii si timpului economisit, cursurile pe care le abordezi invatand la distanta nu tin cont de varsta. Fie ca esti student sau casnic, poti aplica pentru un curs. Astfel oricand vei dori sa stii mai multe despre o anumita materie pe care nu ai reusit sa o abordezi, iti sta la dispozitie.

Inainte de a exista aceasta posibilitate, cei ce erau angajati nici nu isi puteau inchipui ca vor putea si invata in timp ce lucreaza. Astazi angajatii isi termina programul de lucru si apoi aloca timpul ramas studiului si altor activitati, ajutand considerabil pentru performante in cariera si pe orice nivel.

Costurile sunt foarte reduse, nu mai exista cheltuielile cu transportul pana la universitate, cheltuieli cu cazarea si cu deplasarile regulate, mai ales daca universitatea se afla intr-o alta zona a tarii sau chiar in alta tara. Lipsa mediului academic este totusi un dezavantaj, in sensul ca va trebui tot timpul sa te mentii motivat, iar lamuririle pentru fiecare notiune neinteleasa trebuie sa le cauti singur.

Dupa cum se poate vedea din cele enumerate, invatamantul la distanta te scuteste de cheltuieli si iti economiseste si timpul. Iti ofera posibilitatea de a aborda orice materie doresti, fara cheltuielile normale implicate de inscrierea la cursuri universitare de zi. Ca si domeniu, invatamantul la distanta este intr-o continua evolutie, si odata cu progresele tehnologice elimina treptat barierele si restrictiile existente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *