Frumusetea Hategului si ce sa vizitezi

Daca nu stii prin ce colt de tara sa mai mergi, incearca varianta Tara Hategului. Considerata a fi una dintre cele mai frumoase regiuni, multitudinea de locatii ce poti sa le descoperi aici sunt o invitatie clara la a explora cultura si farmecul unui tinut unic.

Ce sa nu ratezi cand vizitezi Hategul

Ai de unde alege locatii interesante de vizitat. Una dintre acestea este tocmai rezervatia de zimbri. O vei gasi la marginea de oras, o zona de 50 de hectari unde vei putea observa cativa zimbri. Stiai ca zimbrii din ultimii ani nascuti in Romania poarta nume cu R?

Sarmisegetuza Ulpia Traiana – pe numele sau complet colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa a fost capitala Daciei romane. Dateaza din 108-110, iar acum ruinele sale sunt o parte din istorie pe care ti-o vei dori sa o descoperi.

Poate ca ti se va parea ciudat insa la ora actuala aceste ruine se intind si in zone ce apartin localnicilor, deci se pot observa zone printre capite, ruine situate printre gradini.

Castelul Kendeffy

Trecand in alt registru, castelul Kendeffy merita trecut pe lista locurilor de vizitat. Dateaza din anii 1700, fiind la vremea respectiva resedinta pentru o familie de nobili. Construit in stil baroc, renovat in stil neo-gotic, constructiei impresionante i s-a alaturat si amenajarea unui parc realizat in stil englezesc.

Acum in stadiu de edificiu istoric, este o proprietate privata ce poate fi doar admirata.

Manastirea Prislop

Pentru cei care simt nevoia sa se incarce din punct de vedere religios, aceasta manastire este locul perfect. Se afla la 13 km distanta de oras, intr-un loc feeric unde natura isi arata frumusetea.

Istoria acestui loc este una incercta, neclara si presarata cu tot felul de situatii. Spre exemplu la un moment dat a ajuns in administrarea bisericii greco-catolice. Dincolo de acest lucru, se pare ca aici ar fi fost la un moment dat staret Arsenie Boca.

In orice caz, are un farmec aparte si ar fi de preferat sa ajungi aici in afara perioadei aglomerate, pentru a avea timp sa te bucuri de peisaj.

Din aceeasi poveste a lacaselor de cult se numara si Biserica de Colt, ce merita si ea inclusa in intinerar. Sau daca vei vizita Sarmisegetuza, ai in apropiere o alta biserica – cea din satul Santamaria Orlea.

Cauti in schimb o zona de munte? La poalele muntilor Retezat se afla o zona superba, Rau de Mori. Este o mica comuna cu 11 sate ce spune si ea povestea ei despre momente istorice, cu glorie.

Cat despre partea de cazare Hateg ,ai de unde alege. Spre exemplu, Hotel Baril de 3 stele este o locatie demna de luat in seama. Ai parte de confort, de rasfat si de conditii optime pentru o relaxare pe masura. Pozitionarea este una strategica, intrucat ai la imediata apropiere un geopark, Sarmisegetuza, zona de schi – daca vei ajunge aici in sezon de iarna, te va interesa si acest aspect.

O astfel de locatie, Hategul, se recomanda de la sine. Asadar nu intarzia sa faci o rezervare si sa te bucuri de timp de calitate petrecut aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.