Rebeli Pro-Rusi

Fortele Militare Ucrainene ataca rebelii pro-rusi

Rebeli Pro-RusiFortele guvernului Ucrainei a lansat un atac agresiv luni asupra separatistilor pro-rusi ce au ocupat construirea unui terminal din aeroportul Donetsk. Fortele guvernamentale au folosite atacuri aeriane si elicoptere pentru a se lupta cu insurgentii, nu cu mult timp dupa ce Presedintele, Petro Peroshenko, a optat sa foloseasca o abordare mai agresiva asupra militantilor inarmati ce au ocupat cladirile guvernului intr-o succesiune de orase in partea estica a natiunii vorbitorilor de Rusa.

Ocuparea aeroportului a fost o provocare imediata asupra lui Poroshenko, ce a venit la o zi dupa ce a castigat campania electoriala. Judecand dupa vorbele sale si raspunsul militar al guvernului din aeroportul Donetsk, acesta intentioneaza sa foloseasca abordari mai agresive asupra luptatorilor pro-rusi.

Guvernul Ucrainei a recunoscut in mod clar, importanta strategica a aeroportului. Doar cu cateva luni in urma luptatorii pro-rusi au ocupat aeroportul principal in Simferapol, Crimea, primul pas al eventualei ocupari ale Rusiei a partii mici a Ucrainei. Russia a folosit ulteriror aeroportul pentru a trimite intariri.

Lupta de la aeroportul Donetsk a inceput la 3 dimineata, timpul local, luni, cand separatistii au luat cu asalt terminalul, spunand ca au vrut ca trupele Ucrainene sa paraseasca atat aeroportul, cat si regiunea. 3 Buzuri ce aveau mai multi separatisti au ajung la 10 dimineata, pentru a intari primul grup.

Pana la 2 dupa amiaza, schimburi de focuri si explozi iau putut fi auzite pentru cel putin 30 de minute. Cel putin 3 elicoptere Ucrainene zburau, impreuna cu 2 avioane de lupta care eliberau rachete de semnalizare antirachete. Un elicopter a tras si a distrus o arma anti-avioane, potrivit lui Vladislav Seleznev, un purtator de cuvant militar al Ucrainei.

Seleznev spune ca militarii au lansat un atac aerian impotriva separatistilor dupa ce au renuntat la ultimatum.

In jurul orei 3 dupa amiaza, fortele Ucrainene au fost in ofensiva. Guvernul a impins milita sud, in zona rezidentiala, la mai putin de un sfert de mila de gara centrala a orasului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *