Efectele masajului asupra psihicului – de incercat in perioda de pandemie

In contextul actual, al pandemiei de coronavirus, in care autoritatile ne recomanda sa stam doar in casa, este indispensabil sa identificam metode prin care sa ne inducem buna dispozitie, o stare de bine imbunatatita.

Uneori tehncile personale de relaxare au efect, alteori nu mai dau roade ca altadata. Atunci cand  incercarea de a te relaxa este fara rezultat, e cazul sa te reorientezi. Dispui de optiuni in acest sens, insa putem spune ca masajul este o tehnica pe care oricine ar trebui sa o incerce.

Cu cat te organizezi mai bine pentru a te bucura de o astfel de sesiune, cu atat mai de impact va fi. Ne vom referi la masaj si la efectele pe care acesta le are asupra psihicului, cum favorizeaza relaxarea, detasarea de la stres, de la anxietate, griji, etc.

Inainte de toate, alaturi de partener/a trebuie sa pregatiti ambientul care sa transforme masajul in ceva inedit. Vorbim despre elementele la care vei recurge pentru a stimula relaxarea. Daca preferi patul, trebuie sa te asiguri ca este acoperit corespunzator, pentru ca uleiul sa nu pateze lenjeria. In ceea ce priveste uleiul, orienteaza-te dupa o aroma care sa iti stimuleze simturile. Poti citi despre cum actioneaza acesta asupra psihicului, ce rol indeplineste, in cadrul paginii oficiale Artemis Masaj, un salon de masaj erotic recunoscut din capitala  – www.masajclub.ro.

Cum actioneaza masajul asupra psihicului?

Despre masaj trebuie sa stii ca este eficient mai ales asupra sistemului nervos.  Actiunea acestuia, realizat desigur prin tehnici atent alese, poate aduce rezultatele dorite, fiind exercitata asupra aparatului receptor, precum si a terminatiilor senzitive ale sistemului nervos vegetativ din piele.

Cum functioneaza? Aici trebuie amintit despre efectele stimulatoare pe care le are masajul, desigur de preferat sa fie efectuat repetat, efecte care maresc reactivitatea nervilor prin manevre executate energic. Da, este nevoie de energie pentru a realiza un masaj de efect, deci e cazul ca si alimentatia zilnica sa fie una echilibrata. In cele din urma, totul este pentru binele propriu, deci intregul arsenal de pasi e bine sa fie pus in practica.

In principiu, te va avantaja un astfel de masaj nu doar la nivel psihic, mental, ci la nivelul intregului corp. Produce numeroase efecte de relaxare, este linistitor, calmant. Pentru asta e necesar ca manevrele sa fie realizate cat mai lent.

Pentru partenerii de cuplu, o incercare ce merita este masajul ce vizeaza si zonele intime, de exemplu, desigur, cu o cantitate suficienta de ulei pentru o masare blanda. Acesta este foarte eficient atat in relaxare, cat si in deconectare, destindere, precum si in cresterea energiei.

Sfat: ai in vedere masarea eficienta a intregului corp, mai ales daca experimentezi dureri, pentru ca intensitatea acestora va fi ameliorata atunci cand stimulezi terminatiile nervilor periferici. In detaliu despre efectele pe care masajul le are asupra psihicului, pe langa cele mentionate, poti citi pe site-urile de specialitate, spre exemplu. Incearca sa te bucuri de experienta in sine de relaxare si vei vedea ca te vei simti mai relaxat, detasat, destresat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.