ciocolata

Efectele imediate ale ciocolatei

Un studiu recent efectuat spune ca la noua din zece persoane le place ciocolata, iar cea de-a zecea persoana minte. Cu siguranta sunteti de acord, fie ca faceti parte din cei noua, sau sunteti a zecea. Iar daca veti cunoaste si beneficiile ciocolatei, va fi ca si cireasa de pe tort.

Efectele ciocolatei:

  • imbunatateste fluxul sanguin
  • imbunatateste starea generala
  • mareste atentia
  • ofera emotii pozitive
  • reduce riscul de dementa

Ciocolata neagra este foarte buna pentru sistemul circulator. Continutul de cacao se comporta ca un antioxidant. Consumul de ciocolata poate duce in scaderea tensiunii. Cacaoa sau ciocolata bogata in flavanol se comporta ca o aspirina si imbunatateste fluxul sanguin. Produsele continand cacao ajuta la relaxarea vasculara, un consum de ciocolata moderat reduce riscul de atac cardiac.

Se crede ca produsele pe baza de cacao contin anumite substante care reduc riscul de cancer. Nu sunt certitudini cu privire la faptul daca ciocolata neagra reduce sau creste acest risc de cancer. Unul dintre efectele pe care le are un consum de ciocolata pe termen lung este intarzierea afectarii functiilor creierului, ajutand la reducerea riscului de dementa intr-o anumita masura.

Anumiti aminoacizi din ciocolata sunt raspunzatori pentru usurarea starilor de anxietate, ducand la o imbunatatire a starii de spirit. Consumul de ciocolata este de asemenea asociat cu placerea senzuala. Multi considera ca ciocolata amplifica senzatiile sexuale, probabil datorita nivelului crescut de serotonina ca urmare a consumului de ciocolata.

Substantele bioactive din ciocolata cresc capacitatea de concentrare. Ciocolata duce la eliberarea unor neurotransmitatori in creier, rezulta in eliberarea de endorfime, care fac ca o persoana sa se simta mai confortabil, mai in largul sau. Eliberarea phenylethylaminei rezulta in marirea atentiei si capacitatii de concentrare, iar prin stimularea eliberarii dopaminei se creaza o senzatie generala de bine.

Intr-adevar ciocolata a fost tot timpul asociata cu placerea. Astfel primul efect al consumului este ca te face fericit. Nu ai nevoie de nici o scuza pentru a manca ciocolata, la orice ora din zi, mai ales ca acum stii ca are efecte benefice asupra sanatatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *