Discopatia lombara – ce este si cum se trateaza?

tratament pentru discopatie lombara

Este vorba despre o afectiune ce se instaleaza la nivelul coloanei vertebrale. Aceasta se manifesta prin schimbarile degenerative ce au loc intre discurile intervertebrale ale zonei lombare. In general sunt abordate prin diverse metode ale medicine clasice, insa altii aleg tratamente naturiste pentru tratarea sa.

Cum iti dai seama ca suferi de discopatie lombara?

De obicei simptomele unei astfel de afectiuni nu pot fi ignorate intrucat se fac cu adevarat resimtite. Acestea se localizeaza in cele mai multe dintre cazuri in zona lombo – sacrala. Durerea iradiaza insa intr-unul din membrele inferioare, cauzand schiopatatul.

In continuare o sa iti explic cum se manifesta afectiunea, ca sa intelegi exact ce anume se petrece in corpul tau si de ce ai nevoie de un tratament corespunzator pentru discopatie lombara. Ei bine, se exercita o presiune destul de intensa la nivelul ramificatiilor nervoase, iar aceasta intrerupe traseul comenzilor pe care le transmite creierul spre organe. Pentru ca fluxul informational este bruiat, apar diverse dereglari de functionare a organelor, precum si modificari ce tin de structura patologica in unele cazuri.

Incepe procesul de necrozare in momentul in care aceasta presiune are efecte negative asupra circulatiei sanguine, a terminatiilor nervoase. Astfel, apare dificultatea in miscare, tonul muscular scazut, capacitate scazuta de controlare a membrelor, dar si atrofia musculara, respectiv paralizia membrelor inferioare.

Care sunt cauzele pentru care se instaleaza aceasta afectiune?

Motivul pentru care aceasta apare este pierderea tonusului din musculatura si imposibilitatea muschilor de sustinere a coloanei vertebrale. De ce se pierde tonusul? Ei bine, in general asta are la cauza eforturile intense depuse frecvent, fara a pregati muschii in prealabil. De asemenea, sedentarismul este un alt motiv frecvent intalnit in randul celor ce sufera de discopatie lombara.

Nici cei care au surplus de greutate nu sunt scutiti de afectiune, avand in vedere ca organismul lor trebuie sa depuna un effort suplimentar pentru a putea mentine pozitia corespunzatoare a corpului si pentru a ajuta la desfasurarea optima a functiilor interne.

In momentul in care coloana vertebrala nu mai beneficiaza de sustinerea corespunzatoare, incepe apropierea vertebrelor si tasarea discurilor. Atunci vasele de sange sunt supuse unei presiuni mari, care nu face decat sa impiedice activitatea metabolismului. Asta duce in timp la deshidratarea discurilor. Apare in final hernia de disc, ca rezultat al cedarii ligamentelor care nu au avut sustinerea necesara.

Cum poate fi tratata afectiunea?

Dintre diversele metode de tratament pentru discopatie lombara cunoscute, chiropractica se face indeosebi remarcata. Este vorba despre manipularile realizate la nivelul coloanei vertebrale, prin torsionari, elongatii si cracmente. Prin acestea se urmareste decomprimarea nervului si eliminarea durerilor.

Este o procedura preferata pentru ca nu implica nici un fel de durere. De altfel un cabinet profesional va sti ca in vederea unor rezultate de exceptie, este necesara si realizarea unor manevre specifice de relaxare si detensionare a muschilor, de incalzire a acestora.

Dupa gravitatea afectiunii, un tratament pentru discopatie lombara poate include un numar de 5 sau 6 sedinte. De altfel, ca sa nu reapara durerea, la finalul sedintelor se pot recomanda diverse exercitii.

Medicul chiropractician va sti cel mai bine ce anume trebuie facut si cum trebuie procedat pentru ca simptomele neplacute cauzate de afectiune si efectele sale sa dispara complet. Te invit sa accesezi si pagina chiromedicahealthcenter.ro pentru a afla mai multe despre aceasta boala si metode de tratament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *