abilitati organizatorice

Dezvoltarea de abilitati organizatorice – o necesitate

Se poate vedea, ca observatie generala, ca persoanele organizate au mai mult succes in viata. Motivul? Aceste persoane isi gestioneaza mai bine timpul, stiu cum sa isi prioritizeze lucrurile ce le au de facut. Abilitatile organizatorice sunt importante pentru oricine, ajuta pentru o viata mai productiva si cu mai mult succes.

Trebuie sa prioritizezi ceea ce iti doresti de la viata. Fiecare dintre noi avem obiective, fie ca sunt pe termen lung sau scurt. Succesul si indeplinirea obiectivelor se poate realiza exact in modul dorit, cu un stil de viata bine organizat. Primul pas este prioritizarea lucrurilor de facut.

Odata ce ai constientizat ceea ce iti doresti de la viata, urmatorul pas este planificarea exacta, stabilirea unui program. Abilitatile organizatorice nu pot fi invatate dintr-o data, trebuiesc depuse ceva eforturi pentru a reusi sa obtii ceea ce iti dorest.

Abilitatile organizatorice sunt foarte importante pentru elevi si studenti, intrucat o gestiune ineficienta a timpului le scade performantele. De aceea trebuie ca programul zilnic sa fie unul bine stabilit. Obiectivele de realizat in fiecare zi trebuiesc impartite pe intervale orare, programul zilnic trebuie sa aiba un timp exact alocat pentru fiecare activitate – de la orele de cursuri pana la exercitii fizice, socializare, teme, distractii si altele.

Daca pentru studenti sunt necesare, pentru cei din campul muncii abilitatile organizatorice sunt o necesitate. Din ce in ce mai mult se observa tendinta pe care o au cei ce lucreaza sa se dedice total muncii, de cele mai multe ori familia si prietenii fiind lasati pe plan secund. Cu o organizare eficienta se pot impaca ambele aspecte – atat cel profesional cat si cel personal. Desi este dificil sa iti impui o disciplina daca nu esti obisnuit cu asta, cu timpul vei reusi sa fii mai organizat, vei face progrese si vei realiza ca planificarea si abilitatile organizatorice sunt secretul succesului si al fericirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *