cumparaturi

De ce trebuie sa mergi la shopping cu o atitudine buna

Este stiut faptul ca nu e o idee buna sa mergi la cumparaturi de mancare cand iti este foame. Totul ti se va parea atragator si vei ajunge sa cheltui mai mult decat ti-ai propus.

Aceeasi logica se aplica si in momentul in care mergi sa iti cumperi haine. Uneori cand oamenii sunt indispusi aleg sa mearga in mall la shopping pentru a se destresa. Aceasta forma de terapie prin retail poate avea rezultate bune pe termen scurt, insa pe termen lung practica poate avea ca rezultat o gaura semnificativa in buget datorita deciziilor impulsive de cumparare.

Hainele noi, daca sunt alese bine, pot sa inspire incredere si acesta ar putea fi motivul pentru care multi apeleaza la terapia prin retail. La fel si in cazul in care cumparatorul este infometat, emotiile negative pot sa intunece judecata rationala si sa ne determine sa cumparam lucruri la care in mod normal nici nu ne-am fi gandit.

Exista o explicatie pentrru acest lucru. Desi ideea de a adauga lucruri noi la garderoba nu este una rea, starea emotionala in care te afli influenteaza modul in care faci cumparaturi. Chiar daca in mod constient nu realizezi asta, odata ce shoppingul te face sa te simti mai bine exista sanse sa iti fi dezvoltat stilul tau aparte, in alte cazuri poti avea tendinta de a cumpara lucruri asemanatoare cu ale altor persoane.

Chiar daca reusesti sa eviti tentatia de a te imbraca precum vecinul sau vecina, poti avea surpriza sa nu iti placa deloc hainele pe care le-ai cumparat cand nu erai intr-o dispozitie prea buna. A sti aceste lucruri te ajuta sa iei decizii pripite. Asadar chiar daca un costum nou pare a fi solutia la toate problemele, e mai bine sa astepti sa iti treaca supararea din cauza ca nu ai fost promovat sau nu ai obtinut marirea de salariu dorita si sa iti cumperi un costum nou intr-o zi in care te simti mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.