www.chiromedicahealthcenter.ro

De ce e important sa ai o nutritie corecta

Stiati ca un determinant al celor mai multe boli cronice este o nutritie dezechilibrata? Tot aceasta este cauza mortii premature, respectiv a diverselor dizabilitati. Cand descoperi ca suferi de o afectiune, cauti tot felul de leacuri prin care sa o tratezi. Ceea ce e mai indicat se refera la preventie – este mai simpla decat tratarea. Cu ajutorul unor strategii corespunzatoare poti scadea considerabil din riscul de a dezvolta patologii din aceasta categorie, iar acestea se refera in general la elementele de nutritie si la activitatea fizica.

Cand vine vorba despre sanatatea organismului uman, nutritia joaca un rol deosebit. Este cea care asigura echilibru la nivelul nutrientilor esentiali in corp, cei care asigura un nivel optim energetic. In cazul copiilor, ajuta la dezvoltarea armonioasa, iar la adulti, respectiv la varstnici, mentine sanatatea. Desigur ca trebuie sa se tina cont si de particularitatile individuale ale fiecaruia.

Alimentatia trebuie sa fie planificata, cat este posibil, prin raportare la sex, varsta, conditie de viata, nivelul activitatii fizice, dar si preferinte. Acolo unde s-a instalat o boala in organism, deja grija fata de alimentatie trebuie sa fie una sporita.

Daca stii ca stilul tau de viata nu este unul sanatos si chiar ai inceput sa resimti asta la nivelul organismului, atunci ar cam fi cazul sa produci o schimbare. In conditiile in care nu stii cum sa faci asta, poti apela la ajutorul unui nutritionist bun Cluj, respectiv din orasul de care apartii. Consilierea nutritionala este mai mult decat binevenita. Dupa ce auzi sfatul si recomandarile specialistului, decizi cum vei proceda mai departe.

In orice caz, sa stii ca terapia nutritionala poate fi solutia de care ai nevoie pentru a-ti optimiza stilul de viata.

De ce este importanta o nutritie corecta?

La ce se refera, inainte de toate, o nutritie corecta? Nutritia corecta se refera la hrana pe care o consumam in perioade fiziologice diferite, pentru a ne asigura o stare optima de sanatate. Este valabil si atunci cand practicam activitati diverse. Vrei sa iti asiguri o sanatate greu de clintit? Atunci renunta la alimentele inadecvate, care nu fac altceva decat sa iti slabeasca sistemul imunitar. Ai in vedere acele mancaruri si gustari care te pot ajuta sa ai un nivel de energie optim, alaturi de o functionare pe masura a organelor.

Trebuie inteles ca, inainte de toate, nutritia are rolul de a aproviziona organismul si celulele cu substantele de care are nevoie pentru sustinerea vietii. Acolo unde nu exista vitamine, nu exista nici activitate.

Ne intrebam de ce nu suntem sanatosi si apar mereu tot felul de probleme de sanatate. Ei bine, cauza este destul de evidenta – alimentatia noastra este  insuficienta si / sau necorespunzatoare. In cel din urma caz, asta reiese din starile de rau pe care le experimentam. Deficitele de elemente nutritive nu fac altceva decat sa ne afecteze starea de sanatate.

Cele mai multe dintre afectiunile pe care le dezvoltam au la baza o alimentatie deficitara, saraca in nutrienti si bogata in grasimi nesanatoase. Mergem pe varianta fast food pentru ca asa e in trend si pentru ca timpul nu ne mai permite sa gatim, sa ne asiguram ceea ce ar trebui sa fie o alimentatie bogata si sanatoasa.

Tu in ce masura te ingrijesti de asta? Iti asiguri nutrientii necesari pentru functionarea optima a organismului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *