termeni si conditii

Cunoaste termenii si conditiile inainte de a cumpara

Majoritatea oamenilor au facut trecerea la cumparaturile online, in loc sa mearga in magazine sau malluri, pentru anumite produse. Cumparaturile facute online sunt mult mai facile, rapide si de cele mai multe ori produsele sunt mai ieftine, astfel devin si din ce in ce mai utilizate. Riscurile implicate insa in shoppingul online sunt mai mari, pentru ca nu exista tot timpul regulile bine stabilite pe care le vezi in magazine. Nu ai in fata o persoana cand faci cumparaturile si trebuie sa te asiguri ca ai inteles toate aspectele, termenii si conditiile in care se face achizitia.

Fiecare site care vinde produse trebuie sa aiba afisate conditiile si termenii in care se va face achizitia, definind regulile si obligatiile pentru fiecare parte a tranzactiei. In cazul unelor site-uri acesti termeni si conditii apar in continuu, ii intalnesti iesiti in evidenta la fiecare pas, pana cand se finalizeaza comanda. In cazul altor site-uri insa, sunt ascunsi oarecum, si trebuie sa iti amintesti sa ii cauti pentru a nu te trezi cu surprize.

In cazul unelor site-uri termenii si conditiile se refera doar la utilizarea informatiei din cadrul lor, nu si la achizitia efectiva, iar daca acest lucru nu este mentionat, va trebui sa contactati vanzatorul pentru a vedea exact care sunt aceste conditii in care se va face achizitia. Printre informatiile despre care ar trebui sa va interesati se numara:

  • Care sunt costurile de livrare? Livrarea se achita o singura data, pe total comanda, sau se percep taxe de livrare pentru fiecare produs in parte?
  • Care sunt politicile de returnare a rebuturilor, a produselor avariate, defecte, sau care nu sunt conforme cu realitatea?
  • Care este politica de returnare in cazul in care coletul a fost desfacut?
  • Va fi perceputa o taxa pentru bunul returnat?
  • Exista vreo garantie pentru bunurile livrate?

In cadrul acestor termeni si conditii trebuie sa fie o mentiune in legatura cu modul de a da in judecata vanzatorul in cazul in care aceasta se impune. Desi popularitatea cumparaturilor online este in crestere, s-au inregistrat multe cazuri in care produsele erau neconforme si nu s-a mai putut face nimic. Desi prezinta multe avantaje, achizitiile online trebuiesc facute numai in cunostinta deplina de cauza, pentru a nu va trezi cu surprize neplacute ulterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *