www.librariamaranatha.ro

Cum sa alegi numele copilului tau

Venirea pe lume a unui bebelus presupune nu doar responsabilitati din partea parintilor, ci si nesfarsite bucurii. Spre exemplu, sarcina de a gasi un nume pentru acesta este mai degraba una placuta si interesanta, decat o obligatie dificila. Viitoarea mama si viitorul tatic se pun in comun acord legat de numele pe care noul nascut il va primi.

Calatoria pe care acestia o vor urma mai departe este una plina de aventuri. Alegerea numelui este o provocare pe masura, la care acestia trebuie sa raspunda asa cum se cuvine. Desigur ca nu orice se va potrivi. Probabil ca si tu, ca orice alt viitor parinte de altfel, te-ai gandit deja la cateva nume care crezi ca s-ar potrivi. Un lucru pe care il poti avea in vedere este sa iei timpul de care ai nevoie pentru a lua o decizie in acest sens. Multi se grabesc sa numeasca noul nascut dupa unul dintre bunici, parinti, strabunici si asa mai departe. Sunt si persoane care au in vedere nume de martiri sau persoane de vaza, in ideea ca si copiii la randul lor ii vor imita.

Care este numele potrivit pentru copilul tau si ce trebuie sa stii despre alegerea acestuia?

Prea putini sunt cei care chiar fac o cercetare in acest sens. Unii au obiceiul idolatru de a opta pentru un anumit nume, numai pentru ca il poarta o celebritate spre exemplu, ceea ce nu este deloc potrivit. Mai ales cei care sunt crestini sau se numesc astfel ar trebui sa fie atenti atunci cand au de luat o asemenea decizie. Sunt si tot felul de obiceiuri pagane la care recurg unii pentru a lua o hotarare, din nou par chestii marunte, insa care nu se cuvine a fi practicate de cei care pretind ca duc o viata dupa voia lui Dumnezeu.

O cale sigura si usoara de a stabili numele potrivit pentru un nou nascut, fie vorba despre unul de parte barbateasca, fie de unul de parte femeieasca, este de a consulta un dictionar biblic. De altfel iti fac si o recomandare in acest sens. Acceseaza site-ul librariamaranatha.ro si descopera astfel de resurse cu caracter crestin. Vei vedea ca atat tie, cat si sotului/sotiei tale, va va fi mai usor in a lua o decizie potrivita.

Este una dintre provocarile pe care proaspetii parinti trebuie sa le infrunte. Nici pe departe una neplacuta sau stresanta – aceasta constituie o sarcina care le aminteste parintilor ca vor avea parte de nenumarate momente frumoase alaturi de noul membru al familiei.

Desigur ca mai departe si alte responsabilitati vor avea acestia de indeplinit. Trebuie stabilite toate pentru botezul care va urma, ziua increstinarii bebelusului. Si aceasta vine cu provocarile sale si cu decizii de luat. Unii aleg sa petreasca in spiritul acestei lumi, cu petrecere, bautura si dans. Altii, crestinii desavarsiti, patreaza o petrecere duhovniceasca, specifica bisericii din care fac parte, din dorinta de a presara si drumul noului nascut cu binecuvantare si pace.

Cu siguranta ca a fi parinte reprezinta o provocare de proportii. Cei care stiu ce drum urmeaza in viata vor stiu si cum sa raspunda la fiecare dintre acestea, inclusiv la cea de a alege un nume pentru bebelus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.