invitatie de nunta

Cum sa alegi invitatiile de nunta?

Mai este putin pana la momentul pe care l-ai asteptat toata viata: nunta ta! Ai ales deja rochia, verighetele, aranjamentele florale, biserica in care va avea loc ceremonia, sala de petrecere si, totusi, nu trebuie sa uiti de invitatiile de nunta.

invitatie de nunta

Acestea reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne organizam nunta. Prin intermediul acestora, invitatii isi vor creiona o parere asupra evenimentului la care au fost poftiti. Este bine stiut faptul ca prima impresie mereu conteaza, asadar odata ce alocam timp si atentie in alegerea invitatiei perfecte, invitatii vor dori sa fie si sa petreaca alaturi de tine in ziua nuntii tale.

Aspecte de avut in vedere atunci cand alegem invitatiile de nunta

Invitatiile de nunta sunt o anticipare e ceea ce va urma, acestea exprima dragostea, intelegerea, iubirea dintre voi, viitorii miri, care va veti uni destinele in fata rudelor si prietenilor dragi din viata voastra. Ele trebuie sa va reprezinte, sa arate cate ceva din personalitatea voastra si in acelasi timp sa se incadreze in tematica si decorul nuntii.

Invitatiile de nunta pot fi de mai multe feluri, poti opta intre clasic sau modern, romantic sau nonconformist, simple sau personalizate. Insa, in primul rand, acestea trebuie sa se potriveasca cu tema aleasa pentru marele eveniment, sa fie un indiciu, o anticipare pentru cum va decurge nunta ta.

Pe langa informatiile pe care le asezi in invitatie, trebuie acordata importanta si aspectului pe care il va avea. Poti alege pentru o invitatie tip brosura, scrisa pe alb si bine organizata sau poti opta pentru o invitatie atipica, haioasa sau una in stil papirus.

In ceea ce priveste informatiile cuprinse in invitatie, acestea trebuie sa ii ajute pe invitati sa isi aduca aminte despre cine este vorba, unde si cand va avea loc evenimentul. In primul rand, vei mentiona numele tau si al viitorului sot, numele parintilor vostri, al nasilor de cununie, ora inceperii evenimentului,  precum si locatia bisericii unde va avea loc ceremonia si, nu in cele din urma, sala de petrecere. Desi poate veti fi tentati sa incarcati inutil continutul invitatiei, aceasta trebuie sa fie cat mai simpla si sa contina datele esentiale referitoare la nunta.

Textul invitatiei de nunta, mai precis caligrafia, trebuie sa se potriveasca cu aspectul, forma sa, dimensiunile acesteia. Pentru a fi siguri ca numele si adresa destinatarului sunt scrise perfect, puteti apela la un caligraf care va va usura sarcina. De asemenea, ai posibilitatea sa personalizezi plicurile in care plasezi invitatiile, cu initialele sau cu numele voastre.

Pentru a va confirma prezenta la eveniment, puteti atasa invitatiei un card cu data limita in care sa va ofere un raspuns, care trebuie solicitat pana la 2 saptamani inaintea nuntii. Este recomandat sa va ganditi la un text mai personal pentru confirmarea invitatiei.

Nu trebuie trecut cu vederea bugetul alocat invitatiilor de nunta, deoarece acesta variaza in functie de tipul de invitatie, de cerneala folosita, de numarul literelor, de calitatea hartiei, designul si culorile utilizate.

Invitatiile se trimit sau se inmaneaza cel putin cu 6 saptamani inainte de eveniment, dar nu mai devreme de 3 luni, deoarece exista riscul ca invitatii sa uite de ea. Si in acest fel vei avea timp sa organizezi toate cele necesare, fara sa fii pusa in situatii neplacute sau neprevazute.

Daca esti  nehotarata in privinta alegerii invitatiei, magazinul invitatiedenunta.ro din Cluj-Napoca 2018 iti va sta la dispozitie si te va ajuta sa te decizi. Consulta catalogul cu invitatii de nunta si gaseste-o pe cea potrivita nuntii tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *