calm

Cum reusesc sefii sa ramana calmi?

Pozitia de CEO, desi ofera multe avantaje, presupune de asemenea si foarte multa raspundere, stres si obligatii. Putini dintre noi au incercat sa se puna in locul sefului si sa gestioneze macar pentru o zi intreaga firma sau companie. Cei care au incercat, totusi, se vad coplesiti si isi pun intrebarea „Cum reuseste sa isi pastreze calmul?”. Cateva raspunsuri posibile in continuare.

In primul rand, de multe ori nu e asa. Se prefac doar. Nu poti lasa, in timp ce esti pe un post de conducere, pe ceilalti din jurul tau, pe subalterni, sa vada ca iti pierzi controlul. Niciodata nu poti face asta, pentru ca odata ce acest lucru a fost vazut de angajati, incep sa isi piarda increderea in tine.

In cel de-al doilea rand, e nevoie de ajutor. In mod ideal, alte doua sau trei persoane din echipa de management te pot ajuta sa faci fata volumului de munca, pentru a nu trebui sa te ingrijorezi despre toate punctele cheie, cel putin nu la nivel executiv. Daca nu exista cineva cu care sa imparti volumul de munca, recruteaza imediat pe cineva cat de curand posibil.

In al treilea rand, e nevoie si de o pauza. Sau de mai multe. Plimbari, sport, alergare, orice te detensioneaza. Cafeaua poate si ea sa ajute. Trebuie de asemenea sa existe si o persoana de incredere cu care sa iti poti impartasi sentimentele, cu care sa imparti grijile. Ai nevoie de un sfetnic, de un sfatuitor, oricine ar fi aceasta persoana.

Odata ce afacerea este pusa pe picioare si se poate sustine singura, trebuie sa iti iei, ca CEO, o vacanta reala. Nu doar o scurta calatorie in care tot petreci cateva ore pe zi raspunzand la e-mail-uri, ci o deconectare totala. Se poate sa trebuiasca sa astepti cativa ani pana sa poti face asta, insa va ajuta mult.

Un răspuns la „Cum reusesc sefii sa ramana calmi?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *