autocontrol

Cum iti imbunatatesti autocontrolul

Cu totii stim in ce masura suntem capabili sa ne cotrolam. Autocontrolul lupta cu tentatiile si ne ajuta de asemenea sa tinem la distanta obiceiurile proaste. Hotararea nu inseamna doar sa te feresti de ceea ce nu e bun pentru tine, ci inseamna si sa iti mentii deciziile odata ce le-ai luat.

Autocontrolul este necesar in mai multe situatii decat iti poti imagina. Fie ca e vorba sa scapi de o dependenta, fie ca ai nevoie sa indeplinesti niste targeturi la munca, fie ca ai trecut printr-o despartire si iti vine sa tot suni persoana, sfaturile enumerate in continuare iti vor arata cum iti poti imbunatati macar autocontrolul.

Fii un luptator. Tine minte asta: ai capacitatea de a te confrunta cu orice iti este pus in fata. Nu exista nici un lucru in lumea asta pe care mintea umana sa nu il poata duce la bun sfarsit odata ce o decizie a fost luata si se mentine.

Cunoaste puterea vointei. Odata ce ai constientizat ca daca vrei ceva, poti sa si obtii, autocontrolul se imbunatateste. Vointa puternica te ajuta sa scapi de orice dependenta, va tine la distanta tot ceea ce iti dauneaza.

Spune adio pesimismului. Acesta joaca un rol foarte important cand vine vorba de autocontrol. Daca esti pesimist prin natura, autocontrolul va functiona impotriva ta de fiecare data. Trebuie sa intelegi ca poti aborda orice provocare, indiferent de cat de dificila este. Nu trebuie sa fii pesimist, pesimismul este ca un virus si va continua sa creasca inauntrul mintii tale pana cand spui STOP.

Gaseste companie buna. Exista unii oameni care iau decizii si le urmeaza apoi intreaga lor viata. Aceste persoane trebuie sa le cauti, sa te alaturi lor, pentru ca in acest fel anturajul influenteaza pe oricine. Expresia „spune-mi cu cine te intalnesti ca sa-ti spun cine esti” se aplica mai exact aici. Compania buna iti va aduce motivare, vointa si mai ales iti va imbunatati autocontrolul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *