Cum alegem o pompa submersibile de la Magazinul Instalatiilor

Asigurarea apei potabile reprezintă una dintre cele mai mari provocări ale gospodăriilor din mediul rural și nu numai. Lipsa rețelelor publice de apă și canalizare, precum și costurile mari de racordare la acestea, acolo unde ele există, fac din acest tip de servicii o necesitate stringentă.

Același lucru este valabil și în cartierele rezidențiale de la marginea orașelor, unde lipsa apei poate fi cauzată și de capacitatea slabă de pompare a serviciului public. În toate aceste cazuri, achiziția unei pompe submersibile poate reprezenta soluția ideală pentru a beneficia de apă potabilă și de apă menajeră, necesară pentru bunul mers al unei gospodării.

Prin urmare, indiferent că dorim apă pentru uz casnic, fie pentru irigat sau alte operațiuni, o pompă submersibilă de la magazinulinstalatiilor.ro ne poate satisface toate aceste nevoi.

Pași în alegerea unei pompe submersibile

Pentru alegerea unei pompe submersibile, avem nevoie de câteva date esențiale, în baza cărora ne vom putea estima costurile și performanțele. Înainte de toate, va trebui să știm exact pentru ce anume vom folosi pompa. Dacă este doar pentru irigații e una, iar dacă dorim apă potabilă pentru locuință și pentru uz casnic, sunt alte criterii.

De asemenea, trebuie să știm principiul de funcționare al unei pompe submersibile și sursa de apă pe care o avem de pompat. După cum îi spune și numele, pompa submersibilă se scufundă la propriu în apă, fie că vorbim despre un bazin, o fântână, un lac sau altă acumulare de apă. Aceasta este practic și diferența majoră între pompe submersibile și hidrofoare.

În timp ce pompele pot fi scufundate în apă, un hidrofor are nevoie de o cameră specială în care este amplasat. O altă diferență constă în adâncimea și puterea de pompare. Astfel, pentru cei care au de pompat apă de la suprafețe de 8 până la 10 metri, este mai convenabil să achiziționeze un hidrofor, care este pretabil pompării apei de la adâncimi mici. În schimb, pompele submersibile pot aduce apa de la adâncimi mai mari, de peste 30 de metri, ceea ce le face eficiente în cazul pompării apei din puțurile de mare adâncime.

Pompele submersibile nu se pretează însă doar la aducerea apei în gospodării. Cel mai adesea, folosirea de pompe submersibile pentru apă menajeră implică și existența unei fântâni în curte. Sunt însă și situații în care dorim folosirea apei pentru irigat sau în agricultură, pentru adăparea animalelor.

În acest caz, avem tipuri de pompe submersibile pentru ape murdare. Acestea au o capacitate de filtrare mai mare, iar dacă apa conține reziduuri de mari dimensiuni, așa cum se întâmplă de obicei cu apa din iazuri sau alte acumulări, putem avea pompe cu tocător.

De unde achiziționez pompe submersibile

Cât privește achiziția instalațiilor de pompare, acest lucru este astăzi foarte simplu, printr-o simplă vizită pe https://magazinulinstalatiilor.ro. Acesta este un magazin virtual prin care poți comanda și achiziționa pompe submersibile adaptate tuturor nevoilor tale. Un simplu telefon la 0746 326 668 sau finalizarea achiziției pe comenzi@magazinulinstalatiilor.ro îți poate aduce tipul de pompe submersibile dorit la tine acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *