apa calda

Consuma apa pe stomacul gol

Stii cum totii ca hidratarea intregului organism este un principiu vital daca tinem la sanatatea noastra, motiv pentru care cei mai multi dintre noi opteaza sa consume cat mai multe lichide pe zi, incat au nevoie de acest lucru. Pentru ca buna functionare a organismului sa fie la paramentri normali cei mai multi dintre noi aleg sa consume apa in cea mai mare parte a timpului.

Consumul de apa si beneficiile sale

Pentru ca este vital sa ne hidratam, atunci este vital sa intelegem de ce apa ne ajuta sa ne mentimen tenul mai tanar, mai frumos precum si o sanatate a intregului organism.

Cei mai multi consuma apa in starea in care se regaseste, iar altii o combina cu lamaie, pentru ca in acest mod isi asigura o functionare mai optima a intregului organism. Apa cu lamaie are efect curativ si digestiv, incat este bine sa consumam un pahar de apa calduta cu lamaie dimineata, inainte de a lua micul dejun.

Pentru ca in timpul somnului organismul nu primeste suficienta apa, acesta este tentat sa isi consume propriile resurse de lichide din organism, motiv pentru care la trezire este bine sa ne alimentam prima data cu un pahar de apa la temperatura camerei.

Un pahar cu apa rece nu este intocmai recomandat pentru organism, pentru ca apa rece ajuta la mentinerea grasimilor in stomac, incetinind digestia alimentelor. Din acest motiv suntem tentati sa ne ingrasam, pentru ca ne place dupa o masa copioasa sa consumam o cantitate mai mare de apa rece.

Pentru stomac, si in general pentru intreg organismul, mancarea calda urmata de consumul de apa rece, este ca un boom alimentar, incat putem avea reactii adverse, printre care stari de voma, indigestie sau balonare.

Apa regleaza tensiunea arteriala si ajuta la hiratarea pielii, incat aceasta sa nu aiba un aspect uscat si de cele mai multe ori sa para imbatranita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.