comunitati

Comunitati online si dezvoltarea afacerii

Adesea auzim ca succesul in social media sta in determinarea consumatorilor in a crea continut despre propriul brand. Ca si marketeri ne temem sa nu pierdem controlul, in special daca cineva spune ceva nu tocmai bun despre brand. Am identificat trei strategii care pot deschide calea catre succes in social media si comunitati online.

1. Invata ce atrage fiecare comunitate in parte. Fiecare retea de socializare ofera utilizatorilor un alt motiv pentru a se alatura. Twitter este despre crearea de conexiuni cu subiectele de interes major, Pinterest este despre descoperirea de lucruri pe care iti doresti sa le faci. Ca si marketeri trebuie sa intelegem ceea ce face ca fiecare comunitate sa fie unica si cum putem folosi asta in avantajul afacerii.

2. Gaseste si fidelizeaza utilizatori ce te pot ajuta sa iti cresti brandul in cadrul fiecarei comunitati. Exista in cadrul fiecarei comunitati un grup de membri care sunt foarte activi. Twitter are vedetele si sportivii, Pinterest are bloggerii, trebuie sa gasim si sa fidelizam acele persoane care sa vorbeasca intr-un mod natural despre brand, sa construim relatii durabile cu ei.

3. Majoritatea retelelor sociale au sisteme de monetizare incorporate pentru completarea programelor sociale. Pot fi promovate prin anunturi platite produsele si serviciile oferite de afacere, de aceea se impune si valorificarea acestor sisteme.

Sloganul „nu esti online, nu existi” incepe sa aiba din ce in ce mai multa valabilitate in zilele noastre. Si asta nu inseamna doar simpla prezenta a unui site, inseamna si implicare din partea unei afaceri, inclusiv crearea de conturi pe retelele de socializare sau crearea de bloguri. In acest fel se ajunge la castigarea de noi clienti, la fidelizarea celor existenti, comunitatile online care distribuie continut despre brand si despre serviciile si produsele oferite nu pot sa aduca decat beneficii pentru o afacere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.