oameni vorbind

Cinci moduri de a influenta oamenii, fara sa vorbesti

Cu totii vrem sa lasam o impresie buna altora, sa fim placuti, dar si sa faca ce vrem noi, sa ne respecte deciziile. Insa cum ne dam seama daca cineva e de acord sau cum facem sa ii influentam fara sa-si dea seama? Iata cinci simple trucuri, pentru care nici nu trebuie sa deschizi gura.

Vrei sa stii daca cineva este interesat de ce spui? Uita-te in ochii lor, mai exact, priveste-le pupilele. Acestea sunt o parte a limbajului trupului asupra caruia nu avem, practic, niciun fel de control. Eckhard Hess in 1975 a observat ca pupilele ni se dilada cand suntem interesati in persoana cu care vorbim, avand efectul opus atunci cand nu suntem atrasi de conversatie.

Vrei sa stii daca cineva te place? Potrivit Vanessei Van Edwards, in timp ce poti sa-ti controlezi expresiile faciale, nu suntem atenti la ce fac picioarele. De aceea, daca cineva are directia picioarelor indreptate spre tine, reprezinta un adevarat interes pentru tine si pentru ceea ce spui. Daca sunt cu picioarele spre usa … mai putin, sa zicem.

Da-ti capul usor pe spate pentru a controla situatia. Studiile arata ca avand capul aplecat arati pasiv, deci mai putin dominant. Poti schimba asta prin ridicarea usoara a barbiei, astfel incat sa te uiti de sus – la propriu – la altii.

Un alt mod de a parea dominant este sa ocupi cat mai mult spatiu. Fie ca e vorba de gesturi mari facute cu bratele sau prin alte metode, ideea e sa te intinzi cat mai mult in spatiul de care dispui. De fapt chiar, statistic vorbind, oamenii inalti au sanse mai mari sa fie promovati, in comapratie cu oamenii scunzi.

Daca vrei sa legi o legatura de prietenie cu cineva, incearca sa le imiti gesturile si expresiile – fara a le parodia, desigur. Facand acest lucru, persoana respectiva se va simti inteleasa si acceptata. Daca ii vezi pe altii ca fac acest lucru cu tine, involuntar, poti sa fii sigur ca sunt de acord cu ceea ce spui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.