Ce spune religia despre pedeaspa cu moartea?

 

death-penalty-2-350x268

Pedeapsa cu moartea este uciderea prevazuta prin lege a unui om ca pedeapsa pentru o crima, pentru care a fost gasit vinovat. De obicei este precedata de un proces judiciar, care se termina cu o sentinta de condamnare la moarte. Aceasta este pusa in aplicare prin executie.

Din punct de vedere istoric, executarea infractorilor sau a adversarilor politici a fost o practica comuna aproape tuturor societatilor. Acum, pedeapsa capitala are o arie de folosire mai izolata, dar mai este inca practicata.

Dumnezeu permite pedeapsa capitala. Dar in acelasi timp, Dumnezeu nu cere intotdeauna pedeapsa cu moartea atunci cand ea este meritata. Trebuie sa ne amintim ca Dumnezeu a instituit pedeapsa capitala in Cuvantul Sau; de aceea, ar fi o ingamfare din partea noastra sa gandim ca am putea institui un standard mai inalt decat El sau ca am putea fi mai milosi decat El. Standardul lui Dumnezeu este cel mai inalt posibil din moment ce El este perfect. Acest standard nu se aplica numai cu privire la noi ci si la El insusi.

Cel mai adesea, pedeapsa cu moartea este aplicata in China, Iran si Irak, Singapore, Egipt, Malaezia, Sudan, Thailanda, Coreea de Nord sau Vietnam. De asemenea, pedeapsa cu moartea se aplica si in Japonia, si in unele state federale din cadrul Statelor Unite ale Americii.

Cel mai folosit mod de executie al pedepsei cu moartea este prin administrarea de injectii letale (SUA, China, Thailanda), urmat de executia prin spanzurare (Iran, Irak, Syria, Egipt, Sudan, Botswana, Japonia, Singapore), executia prin impuscare (China, Vietnam, Yemen, Coreea de Nord), executia prin decapitare (Arabia Saudita), executia prin electrocutare (SUA) si executia prin lapidare (Iran).

Pedeapsa cu moartea, existenta acum in legislatia a peste 50 de tari, a fost adoptata in Romania in perioada dictaturii lui Carol al II-lea (1938) si a fost redescoperita de regimul comunist.  In Romania, ultimii condamnati la moarte au fost sotii Elena si Nicolae Ceausescu, pe 25 decembrie 1989. in 1990, prin Decretul-Lege 6 din 7 ianuarie pedeapsa capitala a fost abolita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *