casa de vacanta

Casa de vacanta mai accesibila si inedita

Casa de vacanta nu trebuie sa fie neaparat un loc exuberant. Precum in filme, multi si-au facut o idee preconceputa despre asta si se limiteaza singuri, crezand ca nu vor avea niciodata sansa de a construi sau cumpara una. Desigur ca luxul este mereu un reper, insa nu un termen obligatoriu pentru ca o casa de vacanta sa fie amenajata.

Din seria ineditelor, afla un stil de casa de vacanta care iti va schimba perceptia despre viitoarele perioade de concedii.

Lut, nisip si paie

O astfel de „compozitie” sta la baza constructiei unei case mici, primitoare si eco. Avantajele termice sunt in masura sa faca din aceasta casa una perfecta pentru orice sezon: mentine caldura iarna, precum si racoarea in timpul sezonului estival.

Partea si mai buna este ca necesita pricepere insa si o suma de bani, ceva mai mica fata de alte tipuri de constructii ale caselor de vacanta. Prezinta stilul de viata modest, insa totodata ofera si experienta autentica de a fi in natura si cat mai prietenoasa cu mediul.

Casa modulara

Cei care cred ca o casa de vacanta trebuie sa insemne multa munca si ani de investitii se inseala amarnic. O demonstreaza casele de tip modular. Acest stil a fost gandit de spanioli si preluat ulterior ca si trend in toata lumea.

O astfel de casa este usor de transportat, usor de montat. Cei care au pus bazele proiectului spun ca in medie nu trebuie mai mult de 5 ore pentru a monta totul. Aceasta constructie se bazeaza pe panouri modulare imbinate perfect.

Poate avea diferite optiuni, cu 2 camere si la exterior chiar si o mica terasa, pentru ca indiferent de locatia unde se va amplasa, sa existe acel loc feeric admirat pasnic de pe terasa casei.

Alte variante de case de vacanta

Pentru cei care nu sunt adeptii unui stil minimalist si chiar si ecologic, raman in picioare variantele oarecum clasice. Casa de vacanta este mai degraba un concept, regandit si adaptat in functie de preferinte si suport financiar, de la caz la caz.

Pentru cei care doresc sa calatoreasca si in egala masura sa aiba si spatiul intim disponibil, o rulota este solutia. Aceasta se poate inchiria. Atentie insa, sa nu credeti ca aceasta este varianta mai ieftina fata de cazarea la hotel si drumul cu avionul sau orice alt mijloc de transport. In plus, rulota este si ceva mai greu de condus.

O mica cabana ramane o varianta de mijloc. Este casa pe pamant, stabila, ce poate oferi numeroase avantaje. Mai cu seama daca este bine amplasata, in zona cu potential, acolo unde sunt sanse de dezvoltare, cu atat mai bine.

Dar cu siguranta ca oricine este de acord cu ideea de casa de vacanta acolo unde fiecare se simte bine. Poate fi un loc mai izolat, la munte sau la mare. Conteaza sa fie zona ce te inspira si incarca emotional si fizic. Uneori nici nu avem nevoie de lux, intrucat o vacanta in care sa meditezi mai mult si sa te regasesti se rezuma la simplism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.