alergare

Beneficiile alergarilor zilnice

Alergarile reprezinta cea mai veche si cea mai simpla forma de exercitiu fizic. Beneficiile pe care alergarea le aduce se fac simtite fie ca se face in interior sau in exterior, in sala de antrenamente pe banda de alergare sau in parc. Avantajele alergarilor zilnice se fac simtite atat asupra sanatatii fizice cat si psihice. Cateva din aceste beneficii le enumeram in continuare.

  • Alergarea este una din cele mai simple modalitati de a scapa de grasimea nedorita. Antrenorii de fitness si nu numai recomanda alergarile nu numai pentru cei ce vor sa scape de greutate, ci si pentru cei ce vor sa se mentina in forma.
  • Alergarile zilnice sunt benefice pentru sanatatea cardiovasculara de asemenea. Dupa cum arata si cercetarile, alergarile zilnice scad foarte mult riscul de atac cardiac. Pe parcursul alergarilor, arterele si venele se contracta si se dilata mai frecvent, imbunatatindu-se astfel elasticitatea.
  • Alergarea ajuta si la intarirea sistemului imunitar, care previne aparitia diverselor infectii.
  • Se crede ca alergarile ajuta si persoanele care sufera de depresie. Prin alergare corpul produce hormoni cunoscuti ca si endorfine. Acesti hormoni ajuta la reglarea temperamentului, facand ca persoana sa se simta mai fericita. Alergarile zilnice de asemenea scad nivelul de stres, care este omniprezent in lumea agitata in care traim.

Toate beneficiile enumerate anterior sunt valabile numai in cazul in care rutina alergarii se mentine. Alaturi de o dieta echilibrata si o hidratare corespunzatoare, se poate obtine acea greutate dorita, acel tonus muscular necesar, acea stare de bine atat fizica dar si mentala.

Tinand cont de toate aceste beneficii, oricine se poate bucura de ele prin alergare, facand din asta o rutina zilnica. Trebuie doar sa gasim acea motivatie necesara pentru a sustine antrenamentele zilnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.