ciocolata neagra

Beneficii ale ciocolatei negre

Avand un continut mai bogat de cacao decat ciocolata normala, ciocolata neagra se pare ca prezinta o serie de beneficii pentru sanatate.

Cercetari recente arata faptul ca exista o serie de beneficii nutritive ale ciocolatei negre, dintre care cel mai important este legat de sanatatea cardiovasculara. Ciocolata neagra contine antioxidanti gasiti de asemenea si in unele fructe si legume. Vestea buna este ca acestia se gasesc intr-o concentratie mai mare in ciocolata neagra, fiind foarte benefici pentru sanatatea inimii, actionand impotriva radicalilor liberi. Acestia cresc si cantitatea de colesterol negativ prezent in zange, ducand la blocarea arterelor. Antioxidantii din ciocolata neagra stimuleaza productia de oxid nitric in interiorul peretilor arteriali, ajutand la relaxarea arterelor, permitand un flux sanguin usurat.

S-a descoperit ca un consum regulat de ciocolata neagra ajuta la reglarea tensiunii arteriale si la reducerea nivelului de colesterol. Spre deosebire de alte dulciuri, ciocolata neagra are un indice glicemic scazut. Aceasta inseamna ca elibereaza in sange zahar intr-un ritm  mai scazut, tinand sub control glicemia si imbunatatind raspunsul corpului la insulina.

Exista cativa compusi continuti de ciocolata neagra care imbunatatesc si starea de spirit si induc placere. Theobromina este un stimulent natural si mult mai usor fata de cofeina gasita in cafea. Ciocolata neagra imbunatateste productia de endorfine si alte neurochimicale din creier. Toate acestea contribuie la crearea unei stari de bine, chiar de euforie la persoana care o consuma, imbunatatindu-i starea de spirit. Contine de asemenea serotonina, care alaturi de endorfina sunt cunoscuti sub numele de „hormoni ai fericirii”. Ajuta in acest fel foarte mult la reducerea stresului.

Datorita tuturor acestor beneficii, ciocolata neagra trebuie sa faca parte din dieta echilibrata a oricarei persoane, in asa fel incat sa poata regla si ajusta fluxul sanguin, tensiunea arteriala, nivelul zaharului din sange si nu numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *