apa_imbuteliata

Apa imbuteliata sau de la robinet?

Cand vine vorba de sanatatea noastra, cei mai multi dintre noi opteaza pentru consumul de apa plata, care se regaseste in magazine imbuteliata de cele mai multe ori. Spre deosebire de apa de la robinet, cea imbuteliata se presupune ca este mult mai buna pentru sanatatea noastra pentru ca provine din izvoarele de apa de la munte .

Dar cati dintre noi am luat in considerare reclamele si textele acestora care spun ca apa, indiferent de provenienta ei contine cei mai multi nitrati, astfel incat atat adultii cat si copiii se confrunta uneori cu diverse probleme ale tractului intestinal?! Cu siguranta nu multi, pentru ca in continuare vanzarile la apa imbuteliata cresc, iar cei mai multi dintre acesti producatori nu fac decat sa imbutelieze apa de la robinet.

Cea mai sigura metoda este de a consuma apa de la robinet, dar nu efectiv in acel moment, ci prin punerea acesteia in recipiente cu cel putin 24 ore inainte de consum, pentru ca nivelul de clor sa se evapore si sa nu ingeram acest compus chimic.

O alta solutie este sa punem la robinet un filtru de apa, care sa purifice apa si sa opreasca unele bacterii sau substante nocive, dar toxice pentru organismul nostru. Cei mai multi producatori de apa imbuteliata folosesc pet-urile pentru distribuirea apei, astfel incat acestea, prin compozitia lor se dovedesc a fi si ele chimice pentru organismul nostru. Stiati ca pet-urile au o concentratie de petrol in compozitia acestora? Ei bine, au petrol, ceea ce inseamna ca an de an, fara sa ne dam seama introducem in organismul nostru aceasta susbatnta chimica.

Cea mai eficienta solutie este sa fierbem apa de la robinet inainte de consum, pentru ca in acest mod ne asiguram o sanatate mai buna, un ficat mai functional si ne hidratam in acelasi timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.