servicii funerare

Cum te poate ajuta o agentie de pompe funebre in aceasta perioada? Ce este obligatoriu si ce este optional

Pandemia de coronavirus a impus destul de multe schimbari. In ceea ce priveste inmormantarile lucrurile sunt si ele usor diferite fata de perioada de dinainte. Nu se stie clar daca pe viitor se vor mai permite ceremonii fastuoase de acest gen. Cert este ca, atunci cand survine un deces, familia indoliata are de respectat anumite legi in vigoare, pe langa datoria morala si crestina de a organiza inhumarea asa cum este regula in comunitate sau in cultul din care facea parte defunctul.

In principal conteaza sa contactezi o agentie de pompe funebre, de preferat una din zona ta. Astfel, interventia va fi una rapida, in sensul in care vor veni sa preia defunctul in cel mai scurt timp. Va conta de asemenea sa aiba program non stop pentru a nu te lovi de imposibilitatea de a organiza evenimentul funerar in cel mai scurt timp.

Ce este obligatoriu si ce este optional

Conform legii funerare in vigoare, familia indoliata este obligata sa cheme un specialist, o firma de pompe funebre, ce detine autorizatie. Aceasta se va ocupa de tot ce tine de partea de cosmetica, dupa preferinte, dar in principal de imbalsamare: preluare defunct, cu transport adecvat, in saci speciali, imbalsamare in spatiu de asemenea adecvat, dupa care il vor pune in sicriu, imbracat si transportat corespunzator spre locul ales unde va sta in medie 3 zile, aferente priveghiului.

Desigur, ai nevoie de toate aceste servicii pentru ca este igienic si oricum efortul fizic nu se compara cu ceea ce ai putea face tu pe cont propriu sau cu alte ajutoare. Optional, poti cere de la aceeasi firma ca agentii lor sa te ajute cu depunerea in sicriu, transport, cu punerea in groapa; manipularea defunctului nu este o chestiune atat de usoara.

Este cu atat mai usor sa organizezi totul, cand alegi sa colaborezi cu o firma de renume, cu experienta pe piata de profil. Daca esti din Bucuresti sau din Ilfov spre exemplu poti alege Rarox. De la ai poti obtine ajutor si in ceea ce priveste birocratia organizarii unui eveniment funerar, documente, decontarea ajutorului de inmormantare, precum si mai toate accesoriile funerare de la sicriu la coroane si nu numai. In plus, aici vei gasi si pachete funerare diverse, unele ce pot fi achitate pe baza de talon de pensie si sunt chiar avantajoase.

Este obligatoriu sa ai actele doveditoare pentru ca defunctul sa fie inhumat. De acestea se ocupa familia indoliata, insa poate fi cerut si ajutorul agentilor de la firma de pompe funebre. Acceseaza funerarenonstop-bucuresti.ro pentru a gasi lista completa de servicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *