mituri

5 mituri celebre legate de obiective turistice

Dintotdeauna oamenii au adorat miturile si legendele, iar cand acestea sunt asociate cu obiective turistice renumite in intreaga lume, poate rezulta ceva inedit.

Potrivit Listverse.com, a fost createa o lista cu 5 destinatii turistice care abunda de legende si mituri.

1.Marele Zid Chinezesc– povestea acestuia are la baza o dragoste neimplinita. Tanara Meng Jiangu s-a casatorit cu un barbat, Xiliang, care a fost dus cu forta pentru a lucra la construirea zidului. Disperata pentru ca nu primise nicio veste de la sotul sau, tanara porneste in cautarea lui. Ajunsa la Zid, tanara afla ca sotul ei a murit fiind ingropat sub monument. Imparatul, impresionat de frumusetea fetei, o cere pe aceasta in casatorie, aceasta dandu-si acceptul doar dupa ce organizeaza inmormantarea sotului. Dupa ce si-a ingropat sotul, tana s-a sinucis aruncandu-se in apele oceanului.

2.Casacada Niagara- potrivit legendelor, o tanara a fost sacrificata de tribul sau, ca ofranda adusa zeilor. Ea a fost lasata sa cada in cascada, iar in urma remuscarilor pe care l-au cuprins, barbatul (tatal fetei), s-a sinucis, aruncandu-se dupa fiica sa in cascada.

3.Muntele Etna- Sicilia- O legenda greceasca vorbeste depsre Ciclop, un monstru cu un siingur ochi, care traia in interiorul muntelui. Acest monstru a fost invins de Ulise, care i-a infipt o sulita in ochi. Conform acestei legende, craterul vulcanului Etna este ochiul lui Ciclop, iar lava este sangele monstrului.

4.Aleea cu Baobabi- este principalul obiectiv turistic din insula Madagascar. O legenda spune ca, acesti copaci fugeau de Dumnezeu pe masura ce erau facuti, iar de aceea, Creatorul a decis sa-I planteze cu susul in jos, pentru a nu mai putea fugi.

5.Sfinxul din Egipt-  legenda vorbeste despre printul Tutmose, care, plecat la vanatoare s-a oprit sa se roage la statuia Sfinxului. In timp ce se ruga, printul a observant ca statuia prinde viata si a inceput sa-l curete de sub tonele de nisip care il acopereau. In urma acestei intamplari, Tutmes a devenit regele Egiptului, indeplinindu-si promisiunea pe care a facut-o in fata zeului, de a nota intreaga intamplare pe o tableta de piatra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *